Design interior - tendințe în 2021

design interior

Ceea ce va fi la modă în domeniul decorațiunilor în anul următor a fost foarte influențat de faptul că am fost închiși acasă aproape tot anul 2020. Soluțiile rezervate care au dominat până acum au căpătat o uzură morală pronunțată. Designul de interior în 2021 va fi cel mai probabil mai îndrăzneț și va încânta privirile prin diversitatea sa.

Când îți aranjezi apartamentul, trebuie să ții minte întotdeauna cele mai importante două reguli. Amenajarea trebuie să fie în primul rând practică și funcțională. Aspectul este pe locul trei. Soluția ideală este de a găsi un echilibru între aspectele menționate.

Design interior – culori în 2021

Opiniile experților sunt împărțite. Pe de o parte, mulți dintre ei prezic că 2021 va fi marcat de culori neutre (albastru deschis sau vernil neutru). Amenajările vor include, de asemenea, negru delicat. Rozul pudră și muștarul sunt încă la modă. Pe de altă parte, există și opinii conform cărora în anul următor vor apărea culori mai energice în interior, care vor compensa foarte mult pentru anul „stătut” care trece și ne vor permite să intrăm în următorul cu poftă de acțiune.

design interior culori in 2021

Un fapt interesant este că va reveni bejul. Practic s-a întors deja – uitându-te pe Instagram sau Pinterest pentru inspirație, vei găsi o mulțime amenajări interioare în care este folosit. Bejul, care de ani de zile a fost tratat ca un semn de gust nu foarte sofisticat, a devenit o culoare la modă. Amenajările includ toate nuanțele sale (cafea cu lapte, caramel, scorțișoară).

Un lucru se poate spune cu siguranță în contextul culorilor din 2021 – nu va fi plictisitor. Când cauți o idee pentru tine, dacă nu ai făcut-o deja, merită să te interesezi de psihologia culorilor. Pe scurt: cum ne afectează starea de spirit. Datorită acestor cunoștințe, vei crea interioare prietenoase pentru locatarii acestora.

Finisaje din marmură

Finisaje din marmură –acestea reprezintă o altă tendință în amenajările interioare din anul următor. Măcar din datorie jurnalistică ar trebui menționat că în anii anteriori finisajele de marmură erau deja la modă. Funcționează bine atât în interioarele clasice, cât și în cele amenajate modern. La fel ca înainte, în anul care vine, marmura „nobilă” va apărea ca material de finisaj pentru blaturi, trepte și pervazuri.

finisaje din marmura

De asemenea, funcționează excelent ca pardoseală. Pardoseala de marmură conferă interioarelor un caracter impunător. Este, de asemenea, și poate mai presus de toate, o soluție foarte trainică. Dacă ai acasă încălzire în pardoseală, vei folosi încă un avantaj al marmurei – conduce căldura perfect.

Interioare decorate cu fototapete îndrăznețe

Obosiți de anul care trece și de faptul că am fost închiși într-un singur loc și stilul nostru de viață a fost limitat la minimum, în 2021 vom fi în căutare de senzații. Un semn sigur care indică acest lucru este tendința amenajărilor de interior cu ajutorul fototapetelor. „Curajul” lor este exprimat în primul rând prin motive. Paleta de posibilități legate de acest din urmă aspect poate fi copleșitoare la început. Este demn de remarcat faptul că atunci când alegi un fototapet pentru tine, ar trebui să ții cont de parametrii tehnici ai acestuia (inclusiv durabilitatea, rezistența la apă și rezistența la zgârieturi).

interioare decorate cu fototapete indraznete

Să ne întoarcem la motive. Alegeți unul care va anunța activitatea mai plină și mai energică din anul viitor. Sau poate că motivul fototapetului va prezenta provocarea cu care vrei să te confrunți în 2021? Alegerea este practic limitată doar de imaginația ta!

Modele tridimensionale de gresie pentru baie și bucătărie

O altă tendință care indică în mod clar că designul interior în 2021 nu poate fi plictisitor în expresie. Farmecul plăcilor ceramice cu textură structurată este că acestea adaugă un aspect modern și energie camerelor. Este imposibil să nu menționăm că datorită acestei soluții veți rupe o anumită uniformitate în amenajarea băii și a bucătăriei.

Cărui aspect se acordă o atenție deosebită la alegerea plăcilor ceramice? Ca și în cazul fototapetelor, parametrii sunt pe primul loc. Cele mai importante caracteristici includ, printre altele rezistența la uzură, proprietățile antiderapante și absorbția apei. Ultimul factor este important în special în cazul băii, precum și proprietățile antiderapante. Rezistența la uzură este exprimată în cinci clase. Acestea sunt informații foarte importante, în special pentru acele părți ale apartamentelor care sunt expuse la deteriorări mecanice.

Mobilier cu muchii rotunjite

Exact această tendință a fost prezentă la noi în anul care deja trece. Nu există nicio indicație că mobila cu muchii rotunjite și cu o linie curbată a încetat să bucure ochii în designul interior în 2021. Desigur, alegerea vă aparține. Dacă estetica sobră este mai convingătoare, atunci mobilierul cu forme simple se potrivește mai bine.

mobilier cu muchii rotunjite

Pe de altă parte, marginile rotunjite și liniile curbate sunt un mod de a amenaja un interior care va fi caracterizat de o anumită vitalitate și energie - ceva de care avem nevoie cu siguranță nu numai în apartamentele noastre.

Indiferent de tendințele individuale descrise mai sus, designul interior în 2021 va fi dominat de una principală, anume necesitatea menționată mai sus pentru o anumită notă de nebunie și pentru folosirea oricărui lucru din belșug. Aceasta pare a fi cea mai bună rețetă pentru a crea un design interior perfect și atrăgător pentru casa ta.


 CUM SĂ AMENAJEZI O CAMERĂ DE ZI CU O BUCĂTĂRIE?

CUM POATE FI ARANJAT UN DORMITOR MIC? VEDEȚI IDEILE NOASTRE!

UN MOD SIMPLU DE RENOVARE A UȘILOR VECHI - DIY

Citeşte deasemenea:
Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete
21.03.2024

Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete

Inima casei merită mai mult decât un design funcțional; tânjește după un strop de personalitate, un pic de creativitate și o porție generoasă de stil. Bucătăriile și sufrageriile, epicentrele creațiilor culinare și ale întâlnirilor sociale, ar trebui să reflecte nu doar funcționalitatea, ci și căldura și personalitatea celor care le locuiesc.

mai mult
Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024
23.02.2024

Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024

Dacă visezi ca baia ta să devină excepțională, ești în locul potrivit. Să ne scufundăm în lumea tendințelor în băile de lux, unde fiecare detaliu contează, și să transformăm spațiul tău într-o oază de stil și confort.

mai mult
Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații
15.12.2023

Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații

Oglinda joacă un rol cheie, nu doar ajutându-ne în ritualurile zilnice, dar fiind și un element decorativ important. În articolul de astăzi, vom dezvolta subiectul alegerii oglinzii pentru baie, examinând diferite tipuri de oglinzi, urmând sfaturi practice și inspirații și vom arunca o privire asupra tendințelor actuale.

mai mult
Design interior de Craciun - decorațiuni practice pentru sărbători
28.11.2023

Design interior de Craciun - decorațiuni practice pentru sărbători

Perioada de dinainte de Crăciun este cea mai frumoasă perioadă a anului. Serile întunecate sunt luminate de decorațiuni frumoase de Crăciun, inspirația și ideile pentru cadouri originale apar în magazine, iar noi căutăm pagini cu rețete pentru a le selecta pe cele mai bune si pentru a ne surprinde oaspeții. De asemenea, merită să ne gândim la decorațiuni... la cele tradiționale, precum și la cele mai puțin tipice, dar foarte originale.

mai mult