Design interior - tendințe în 2021

design interior

Ceea ce va fi la modă în domeniul decorațiunilor în anul următor a fost foarte influențat de faptul că am fost închiși acasă aproape tot anul 2020. Soluțiile rezervate care au dominat până acum au căpătat o uzură morală pronunțată. Designul de interior în 2021 va fi cel mai probabil mai îndrăzneț și va încânta privirile prin diversitatea sa.

Când îți aranjezi apartamentul, trebuie să ții minte întotdeauna cele mai importante două reguli. Amenajarea trebuie să fie în primul rând practică și funcțională. Aspectul este pe locul trei. Soluția ideală este de a găsi un echilibru între aspectele menționate.

Design interior – culori în 2021

Opiniile experților sunt împărțite. Pe de o parte, mulți dintre ei prezic că 2021 va fi marcat de culori neutre (albastru deschis sau vernil neutru). Amenajările vor include, de asemenea, negru delicat. Rozul pudră și muștarul sunt încă la modă. Pe de altă parte, există și opinii conform cărora în anul următor vor apărea culori mai energice în interior, care vor compensa foarte mult pentru anul „stătut” care trece și ne vor permite să intrăm în următorul cu poftă de acțiune.

design interior culori in 2021

Un fapt interesant este că va reveni bejul. Practic s-a întors deja – uitându-te pe Instagram sau Pinterest pentru inspirație, vei găsi o mulțime amenajări interioare în care este folosit. Bejul, care de ani de zile a fost tratat ca un semn de gust nu foarte sofisticat, a devenit o culoare la modă. Amenajările includ toate nuanțele sale (cafea cu lapte, caramel, scorțișoară).

Un lucru se poate spune cu siguranță în contextul culorilor din 2021 – nu va fi plictisitor. Când cauți o idee pentru tine, dacă nu ai făcut-o deja, merită să te interesezi de psihologia culorilor. Pe scurt: cum ne afectează starea de spirit. Datorită acestor cunoștințe, vei crea interioare prietenoase pentru locatarii acestora.

Finisaje din marmură

Finisaje din marmură –acestea reprezintă o altă tendință în amenajările interioare din anul următor. Măcar din datorie jurnalistică ar trebui menționat că în anii anteriori finisajele de marmură erau deja la modă. Funcționează bine atât în interioarele clasice, cât și în cele amenajate modern. La fel ca înainte, în anul care vine, marmura „nobilă” va apărea ca material de finisaj pentru blaturi, trepte și pervazuri.

finisaje din marmura

De asemenea, funcționează excelent ca pardoseală. Pardoseala de marmură conferă interioarelor un caracter impunător. Este, de asemenea, și poate mai presus de toate, o soluție foarte trainică. Dacă ai acasă încălzire în pardoseală, vei folosi încă un avantaj al marmurei – conduce căldura perfect.

Interioare decorate cu fototapete îndrăznețe

Obosiți de anul care trece și de faptul că am fost închiși într-un singur loc și stilul nostru de viață a fost limitat la minimum, în 2021 vom fi în căutare de senzații. Un semn sigur care indică acest lucru este tendința amenajărilor de interior cu ajutorul fototapetelor. „Curajul” lor este exprimat în primul rând prin motive. Paleta de posibilități legate de acest din urmă aspect poate fi copleșitoare la început. Este demn de remarcat faptul că atunci când alegi un fototapet pentru tine, ar trebui să ții cont de parametrii tehnici ai acestuia (inclusiv durabilitatea, rezistența la apă și rezistența la zgârieturi).

interioare decorate cu fototapete indraznete

Să ne întoarcem la motive. Alegeți unul care va anunța activitatea mai plină și mai energică din anul viitor. Sau poate că motivul fototapetului va prezenta provocarea cu care vrei să te confrunți în 2021? Alegerea este practic limitată doar de imaginația ta!

Modele tridimensionale de gresie pentru baie și bucătărie

O altă tendință care indică în mod clar că designul interior în 2021 nu poate fi plictisitor în expresie. Farmecul plăcilor ceramice cu textură structurată este că acestea adaugă un aspect modern și energie camerelor. Este imposibil să nu menționăm că datorită acestei soluții veți rupe o anumită uniformitate în amenajarea băii și a bucătăriei.

Cărui aspect se acordă o atenție deosebită la alegerea plăcilor ceramice? Ca și în cazul fototapetelor, parametrii sunt pe primul loc. Cele mai importante caracteristici includ, printre altele rezistența la uzură, proprietățile antiderapante și absorbția apei. Ultimul factor este important în special în cazul băii, precum și proprietățile antiderapante. Rezistența la uzură este exprimată în cinci clase. Acestea sunt informații foarte importante, în special pentru acele părți ale apartamentelor care sunt expuse la deteriorări mecanice.

Mobilier cu muchii rotunjite

Exact această tendință a fost prezentă la noi în anul care deja trece. Nu există nicio indicație că mobila cu muchii rotunjite și cu o linie curbată a încetat să bucure ochii în designul interior în 2021. Desigur, alegerea vă aparține. Dacă estetica sobră este mai convingătoare, atunci mobilierul cu forme simple se potrivește mai bine.

mobilier cu muchii rotunjite

Pe de altă parte, marginile rotunjite și liniile curbate sunt un mod de a amenaja un interior care va fi caracterizat de o anumită vitalitate și energie - ceva de care avem nevoie cu siguranță nu numai în apartamentele noastre.

Indiferent de tendințele individuale descrise mai sus, designul interior în 2021 va fi dominat de una principală, anume necesitatea menționată mai sus pentru o anumită notă de nebunie și pentru folosirea oricărui lucru din belșug. Aceasta pare a fi cea mai bună rețetă pentru a crea un design interior perfect și atrăgător pentru casa ta.


 CUM SĂ AMENAJEZI O CAMERĂ DE ZI CU O BUCĂTĂRIE?

CUM POATE FI ARANJAT UN DORMITOR MIC? VEDEȚI IDEILE NOASTRE!

UN MOD SIMPLU DE RENOVARE A UȘILOR VECHI - DIY

Citeşte deasemenea:
20.04.2021

Tocător de bucătărie din sticlă sau lemn? Aflați modalități de a curăța eficient și de a scăpa de mirosurile neplăcute de pe tocătoarele de bucătărie

Tocător de bucătărie este element care nu poate lipsi pentru pregătirea meselor. Este greu de imaginat tăierea cărnii sau a pâinii fără un tocător de bucătărie. Ce tocător de bucătărie să alegeți?

mai mult
22.03.2021

Tablouri pentru dormitor și sufragerie - ce tip și dimensiune de tablou se va potrivi cel mai bine în interiorul dvs.?

Tablourile de perete sunt un accesoriu deosebit și modern de design interior. Merită să le folosiți în decorul camerei de zi și al dormitorului. Ce temă, tip și dimensiune a tabloului se potrivește în interiorului meu? Ce trebuie evitat și ce va fi la modă în acest sezon?

mai mult
11.02.2021

Fototablouri pentru dormitor și sufragerie - verificați aranjamentele noastre moderne și originale și inspirați-vă schimbarea!

Tablourile foto sunt unele dintre cele mai populare decorațiuni interioare. Sunt originale, iar datorită imprimării de înaltă calitate, devin un decor frumos al dormitorului sau al sufrageriei.

mai mult
08.12.2020

Cum să amenajezi o cameră de zi cu o bucătărie?

Atunci când ne aranjăm spațiile interioare, căutăm în primul rând o combinație de funcționalitate și estetică. O soluție din ce în ce mai populară în apartamentele care merg în pas cu vremurile este camera de zi cu bucătărie - acest tip de design combină cele două caracteristici cerute. 

mai mult