Cum să amenajezi o cameră de zi cu o bucătărie?

amenajarea unei camere de zi cu bucatarie

Atunci când ne aranjăm spațiile interioare, căutăm în primul rând o combinație de funcționalitate și estetică. O soluție din ce în ce mai populară în apartamentele care merg în pas cu vremurile este camera de zi cu bucătărie - acest tip de design combină cele două caracteristici cerute. În articolul de astăzi vom prezenta cele mai interesante soluții și sfaturi despre cum să amenajezi o cameră de zi cu o bucătărie. Dacă ești interesat, te invităm să citești cu atenție!

Camera de zi cu o bucătărie – unde funcționează?

Camera de zi cu o bucătărie reprezintă o soluție optimă, în special în apartamentele de dimensiuni mici (în așa-numitele garsoniere este chiar o normă). O economie semnificativă de loc, datorită căreia vom câștiga un spațiu deschis, care arată mult mai impresionant și însorit decât o cameră de zi sau o bucatarie tradițională. Bucătăria mică va câștiga mai mult spațiu și vizual se înfrumusețează după demolarea peretelui, în timp ce camera de zi va deveni mai deschisă la activitatea locatarilor.

 
camera de zi cu o bucatarie
 
camera de zi cu o bucatarie
 
camera de zi cu o bucatarie
 
camera de zi cu o bucatarie
 
camera de zi cu o bucatarie
 

Cu toate acestea, din ce în ce mai des, pentru o bucătărie modernă, conectată cu camera de zi se decid tot mai mulți proprietarii și proprietarele de case spațioase, care doresc pur și simplu să se concentreze pe funcționalitate în viața lor de zi cu zi. Acest aranjament interior permite o mare comoditate - poți primi oaspeții în camera de zi modernă și, fără a întrerupe conversația, să prepari în același timp cafeaua în zona de bucătărie. Camera de zi cu bucătărie un aranjament foarte pro-social. În mod similar, chiar fiind singur și relaxându-te la un film bun, nu vei pierde firul atunci când pregătești popcorn sau te întinzi după alte gustări. Acestea sunt doar câteva cazuri de confort sporit într-un apartament în care s-a adoptat o astfel de soluție.

Amenajarea unei camere de zi cu bucătărie – descoperă trucuri populare! 

Dacă dorești să decorezi funcțional și inteligent camera de zi cu bucătărie, am pregătit câteva sfaturi utile pentru tine. Iată sfaturile noastre practice.

Cameră de zi cu bucătărie – împreuna, dar separat 

La combinarea camerei de zi cu bucătăria, merită să se acorde atenție elementelor care separă cele două spații unul de altul. În funcție de preferințele tale, există diferite grade de separare a acestor spații interioare. Unora le este suficientă utilizarea a două tipuri diferite de pardoseală- o combinație interesantă și practică este gresia pentru bucătărie cu parchetul din lemn în camera de zi. Alții sunt în căutarea unor forme mai prezente de divizare, adică chiar și un perete glisant în formă de armonică, o compartimentare sau un paravan, care pot fi date la o parte sau reinserate în orice moment. O soluție intermediară va fi poziționarea pe limită a insulei de bucătărie, un bar cu scaune înalte, o bibliotecă și diferite tipuri de bibelouri, sau poziționarea strategică a canapelei din camera de zi. În acest fel, vom marca subtil limita, folosind mobilierul care se află în acest spațiu.

camera de zi cu bucatarie

Același design în camera de zi și zona de bucătărie

În plus, atunci când alegi mobilierul în bucătărie și camera de zi, ar trebui să te ghidezi după principiul unității stilistice. Deși acestea sunt părți separate, merită să le unești într-un mod simplu. Prin urmare, dacă amenajezi bucătăria în stil scandinav, în același stil ar trebui să mobilezi, de asemenea și camera de zi. Pe de altă parte, o zonă de zi în stil provensal, ar trebui, de asemenea, reflectată în accesorii de bucătărie în acest stil. Pe baza acestui principiu, vom evita sentimentul de incompatibilitate a acestor interioare interconectate. Desigur, liantul pentru camera de zi cu bucătărie va fi utilizarea de elemente similare, cum ar fi tablouri de perete în aceeași paletă de culori sau un ceas în camera de zi cu același motiv ca al panourilor din bucătărie sau al tocătoarelor. Aceste ornamente interesante vor face ca ambele spații să aibă o temă recurentă.

panourilor din bucatarie

Hotă de bucătărie

Oponenții soluției de cameră de zi cu bucătărie , de multe ori, ca motiv pentru descurajarea lor indică mirosurile de gătit care pătrund în camera de zi, provenind din zona de bucătărie, care deranjează în zona de relaxare. Deși acest lucru poate suna ciudat, deoarece sunt greu de găsit mirosuri care trezesc mai bine simțurile decât aromele din bucătărie, putem înțelege că pentru unii oameni va fi o nuanță incomodă. O cale eficientă de a ieși din această situație va fi instalarea unei hote de bucătărie, care nu numai că va absorbi mirosul de mâncare, dar va oferi, de asemenea, de multe ori o variație interesantă și va decora spațiul de bucătărie. Cum s-ar zice, doi iepuri deodată.

Iluminare separată 

Bucătăria și camera de zi pot diferi, de asemenea, în mod semnificativ unele de altele ca nivel de iluminare. În zona de bucătărie, de obicei, alegem lumina punctuală, mai puternică, ceea ce ușurează gătitul, chiar și atunci când se lasă seara. În camera de zi, însă, ne concentrăm, de obicei, pe iluminat indirect, mai difuz, datorită căruia vom obține un efect plăcut în zona noastră de relaxare.

camera de zi cu o bucatarie

Desigur, acestea sunt doar câteva dintre cele mai des alese soluții pentru camere de zi moderne, conectate cu bucătăria. Sperăm că sfaturile și exemplele noastre se vor dovedi într-o anumită măsură utile în proiectarea spațiului de vis al camerei de zi cu bucatarie. Fie ca gătitul și relaxarea împreună să aducă în casa ta o calitate cu totul nouă!


 CUM POATE FI ARANJAT UN DORMITOR MIC? VEDEȚI IDEILE NOASTRE!

 CUM SĂ SCHIMBAȚI UȘOR ȘI FRUMOS BAIA?

Citeşte deasemenea:
Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete
21.03.2024

Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete

Inima casei merită mai mult decât un design funcțional; tânjește după un strop de personalitate, un pic de creativitate și o porție generoasă de stil. Bucătăriile și sufrageriile, epicentrele creațiilor culinare și ale întâlnirilor sociale, ar trebui să reflecte nu doar funcționalitatea, ci și căldura și personalitatea celor care le locuiesc.

mai mult
Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024
23.02.2024

Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024

Dacă visezi ca baia ta să devină excepțională, ești în locul potrivit. Să ne scufundăm în lumea tendințelor în băile de lux, unde fiecare detaliu contează, și să transformăm spațiul tău într-o oază de stil și confort.

mai mult
Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații
15.12.2023

Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații

Oglinda joacă un rol cheie, nu doar ajutându-ne în ritualurile zilnice, dar fiind și un element decorativ important. În articolul de astăzi, vom dezvolta subiectul alegerii oglinzii pentru baie, examinând diferite tipuri de oglinzi, urmând sfaturi practice și inspirații și vom arunca o privire asupra tendințelor actuale.

mai mult
Design interior de Craciun - decorațiuni practice pentru sărbători
28.11.2023

Design interior de Craciun - decorațiuni practice pentru sărbători

Perioada de dinainte de Crăciun este cea mai frumoasă perioadă a anului. Serile întunecate sunt luminate de decorațiuni frumoase de Crăciun, inspirația și ideile pentru cadouri originale apar în magazine, iar noi căutăm pagini cu rețete pentru a le selecta pe cele mai bune si pentru a ne surprinde oaspeții. De asemenea, merită să ne gândim la decorațiuni... la cele tradiționale, precum și la cele mai puțin tipice, dar foarte originale.

mai mult