Cum să amenajezi o cameră de zi cu o bucătărie?

amenajarea unei camere de zi cu bucatarie

Atunci când ne aranjăm spațiile interioare, căutăm în primul rând o combinație de funcționalitate și estetică. O soluție din ce în ce mai populară în apartamentele care merg în pas cu vremurile este camera de zi cu bucătărie - acest tip de design combină cele două caracteristici cerute. În articolul de astăzi vom prezenta cele mai interesante soluții și sfaturi despre cum să amenajezi o cameră de zi cu o bucătărie. Dacă ești interesat, te invităm să citești cu atenție!

Camera de zi cu o bucătărie – unde funcționează?

Camera de zi cu o bucătărie reprezintă o soluție optimă, în special în apartamentele de dimensiuni mici (în așa-numitele garsoniere este chiar o normă). O economie semnificativă de loc, datorită căreia vom câștiga un spațiu deschis, care arată mult mai impresionant și însorit decât o cameră de zi sau o bucatarie tradițională. Bucătăria mică va câștiga mai mult spațiu și vizual se înfrumusețează după demolarea peretelui, în timp ce camera de zi va deveni mai deschisă la activitatea locatarilor.

 
camera de zi cu o bucatarie
 
camera de zi cu o bucatarie
 
camera de zi cu o bucatarie
 
camera de zi cu o bucatarie
 
camera de zi cu o bucatarie
 

Cu toate acestea, din ce în ce mai des, pentru o bucătărie modernă, conectată cu camera de zi se decid tot mai mulți proprietarii și proprietarele de case spațioase, care doresc pur și simplu să se concentreze pe funcționalitate în viața lor de zi cu zi. Acest aranjament interior permite o mare comoditate - poți primi oaspeții în camera de zi modernă și, fără a întrerupe conversația, să prepari în același timp cafeaua în zona de bucătărie. Camera de zi cu bucătărie un aranjament foarte pro-social. În mod similar, chiar fiind singur și relaxându-te la un film bun, nu vei pierde firul atunci când pregătești popcorn sau te întinzi după alte gustări. Acestea sunt doar câteva cazuri de confort sporit într-un apartament în care s-a adoptat o astfel de soluție.

Amenajarea unei camere de zi cu bucătărie – descoperă trucuri populare! 

Dacă dorești să decorezi funcțional și inteligent camera de zi cu bucătărie, am pregătit câteva sfaturi utile pentru tine. Iată sfaturile noastre practice.

Cameră de zi cu bucătărie – împreuna, dar separat 

La combinarea camerei de zi cu bucătăria, merită să se acorde atenție elementelor care separă cele două spații unul de altul. În funcție de preferințele tale, există diferite grade de separare a acestor spații interioare. Unora le este suficientă utilizarea a două tipuri diferite de pardoseală- o combinație interesantă și practică este gresia pentru bucătărie cu parchetul din lemn în camera de zi. Alții sunt în căutarea unor forme mai prezente de divizare, adică chiar și un perete glisant în formă de armonică, o compartimentare sau un paravan, care pot fi date la o parte sau reinserate în orice moment. O soluție intermediară va fi poziționarea pe limită a insulei de bucătărie, un bar cu scaune înalte, o bibliotecă și diferite tipuri de bibelouri, sau poziționarea strategică a canapelei din camera de zi. În acest fel, vom marca subtil limita, folosind mobilierul care se află în acest spațiu.

camera de zi cu bucatarie

Același design în camera de zi și zona de bucătărie

În plus, atunci când alegi mobilierul în bucătărie și camera de zi, ar trebui să te ghidezi după principiul unității stilistice. Deși acestea sunt părți separate, merită să le unești într-un mod simplu. Prin urmare, dacă amenajezi bucătăria în stil scandinav, în același stil ar trebui să mobilezi, de asemenea și camera de zi. Pe de altă parte, o zonă de zi în stil provensal, ar trebui, de asemenea, reflectată în accesorii de bucătărie în acest stil. Pe baza acestui principiu, vom evita sentimentul de incompatibilitate a acestor interioare interconectate. Desigur, liantul pentru camera de zi cu bucătărie va fi utilizarea de elemente similare, cum ar fi tablouri de perete în aceeași paletă de culori sau un ceas în camera de zi cu același motiv ca al panourilor din bucătărie sau al tocătoarelor. Aceste ornamente interesante vor face ca ambele spații să aibă o temă recurentă.

panourilor din bucatarie

Hotă de bucătărie

Oponenții soluției de cameră de zi cu bucătărie , de multe ori, ca motiv pentru descurajarea lor indică mirosurile de gătit care pătrund în camera de zi, provenind din zona de bucătărie, care deranjează în zona de relaxare. Deși acest lucru poate suna ciudat, deoarece sunt greu de găsit mirosuri care trezesc mai bine simțurile decât aromele din bucătărie, putem înțelege că pentru unii oameni va fi o nuanță incomodă. O cale eficientă de a ieși din această situație va fi instalarea unei hote de bucătărie, care nu numai că va absorbi mirosul de mâncare, dar va oferi, de asemenea, de multe ori o variație interesantă și va decora spațiul de bucătărie. Cum s-ar zice, doi iepuri deodată.

Iluminare separată 

Bucătăria și camera de zi pot diferi, de asemenea, în mod semnificativ unele de altele ca nivel de iluminare. În zona de bucătărie, de obicei, alegem lumina punctuală, mai puternică, ceea ce ușurează gătitul, chiar și atunci când se lasă seara. În camera de zi, însă, ne concentrăm, de obicei, pe iluminat indirect, mai difuz, datorită căruia vom obține un efect plăcut în zona noastră de relaxare.

camera de zi cu o bucatarie

Desigur, acestea sunt doar câteva dintre cele mai des alese soluții pentru camere de zi moderne, conectate cu bucătăria. Sperăm că sfaturile și exemplele noastre se vor dovedi într-o anumită măsură utile în proiectarea spațiului de vis al camerei de zi cu bucatarie. Fie ca gătitul și relaxarea împreună să aducă în casa ta o calitate cu totul nouă!


 CUM POATE FI ARANJAT UN DORMITOR MIC? VEDEȚI IDEILE NOASTRE!

 CUM SĂ SCHIMBAȚI UȘOR ȘI FRUMOS BAIA?

Citeşte deasemenea:
20.04.2021

Tocător de bucătărie din sticlă sau lemn? Aflați modalități de a curăța eficient și de a scăpa de mirosurile neplăcute de pe tocătoarele de bucătărie

Tocător de bucătărie este element care nu poate lipsi pentru pregătirea meselor. Este greu de imaginat tăierea cărnii sau a pâinii fără un tocător de bucătărie. Ce tocător de bucătărie să alegeți?

mai mult
22.03.2021

Tablouri pentru dormitor și sufragerie - ce tip și dimensiune de tablou se va potrivi cel mai bine în interiorul dvs.?

Tablourile de perete sunt un accesoriu deosebit și modern de design interior. Merită să le folosiți în decorul camerei de zi și al dormitorului. Ce temă, tip și dimensiune a tabloului se potrivește în interiorului meu? Ce trebuie evitat și ce va fi la modă în acest sezon?

mai mult
11.02.2021

Fototablouri pentru dormitor și sufragerie - verificați aranjamentele noastre moderne și originale și inspirați-vă schimbarea!

Tablourile foto sunt unele dintre cele mai populare decorațiuni interioare. Sunt originale, iar datorită imprimării de înaltă calitate, devin un decor frumos al dormitorului sau al sufrageriei.

mai mult
08.01.2021

Design interior - tendințe în 2021

Ceea ce va fi la modă în domeniul decorațiunilor în anul următor a fost foarte influențat de faptul că am fost închiși acasă aproape tot anul 2020. Soluțiile rezervate care au dominat până acum au căpătat o uzură morală pronunțată. Designul de interior în 2021 va fi cel mai probabil mai îndrăzneț și va încânta privirile prin diversitatea sa.

mai mult