Cum poate fi aranjat un dormitor mic? Vedeți ideile noastre!

cum sa decorati dormitoru

Vă mutați într-un apartament în care visele mari vor fi închise într-un spațiu îngust? Nu vă stresați! Vă vom sugera cum să amenajați un dormitor mic într-un stil neconvențional. Vă vom sfătui ce merită să alegeți și ce să nu faceți. Va fi scurt și succint – nu veți adormi citind!

Cum să decorați dormitorul – sfaturile bune sunt întotdeauna apreciate

Atunci când ne gândim cum să decorăm un dormitor, adesea nu suntem conștienți de puterea culorii care va apărea pe pereți. Iar culoarea contează! Culorile pereților cu care poate fi decorat un dormitor modern dintr-un bloc sau o casă mai mare sunt mai ales tipurile enumerate mai jos.

  • Albastru – asociat cu siguranța și care introduce un efect calmant plăcut. Cu toate acestea, alegerea nuanțelor potrivite necesită atenție – albastrul poate răci foarte mult interiorul și nimeni nu vrea să audă despre „înghețarea atmosferei” din dormitor!
  • Alb - clasic, universal, întotdeauna la modă și adecvat. Se potrivește cu toate culorile mobilierului și permite expunerea accesoriilor colorate. Iubește interioarele minimaliste, dar se potrivește bine și într-un climat boho. Este atemporal, dar se păstrează greu curat!
  • Verde – în ultimul timp câștigă popularitate. Cel mai adesea alegem nuanțe de verde de sticlă care sunt combinate cu negru și auriu. Este o combinație frumoasă, dar o recomandăm pentru încăperi mai mari, unde soarele este adesea prezent. În caz contrar, putem supraîncărca prea tare camera.
  • Roz – foarte feminin și drăguț. Deși ajută la ameliorarea stresului și calmează sufletul, trebuie ales cu prudență – mai ales dacă dormitorul va fi utilizat și de un reprezentant al lumii masculine!
  • Gri – una dintre cele mai populare culori în interioarele contemporane. Nu e deloc surprinzător – este elegant și destul de universal. Se potrivește bine în combinație cu mobilier alb și negru. Nu este deranjat de accesoriile colorate. La fel ca în cazul albastrului, merită să optați mai degrabă pentru nuanțele sale mai calde. Este bine, de asemenea, să combinați griul cu albul celorlalți pereți – mai ales când este vorba despre amenajarea unui dormitor mic.
 
cum poate fi aranjat un dormitor mic
 
cum poate fi aranjat un dormitor mic
 
cum poate fi aranjat un dormitor mic
 
cum poate fi aranjat un dormitor mic
 
cum poate fi aranjat un dormitor mic
 

Culorile pentru un dormitor mic trebui să fie mai stinse – vă recomandăm tonurile de pământ care retrăiesc o adevărată renaștere și pasteluri delicate. Pentru fanii de accente mai puternice, o soluție bună pot constitui, de exemplu fototapetele care fac interiorul mai dinamic și mai original, dar în același timp, combinate cu culori deschise, nu vor face camera să pară mai mică.

Căutând idei pentru un dormitor mic, țineți cont și de specificul apartamentului dvs. Dacă aveți o încăpere întunecată, renunțați la culori profunde. În plus, merită să experimentați cu forma și materialele – de exemplu, fronturile lucioase reflectă bine lumina, făcând camera mai luminoasă.

amenajarea unui dormitor mic

Un dormitor mic cu dulap poate fi echipat cu o ușă glisantă cu oglinzi – acesta este un mod dovedit de a mări vizual camera și confortul utilizării – dispare dilema găsirii locului pentru o oglindă de perete. Iar tu știi mereu că arăți bine! După o introducere adecvată, putem trece la subiecte concrete..

Cum poate fi aranjat un dormitor mic pătrat?

Stați în mijlocul unei camere pătrate care va deveni dormitorul dvs. de vis și nu știți ce să faceți cu ea? Noi deja știm – și vă vom ajuta cu plăcere! În primul rând, aveți motive de bucurie – această cameră are o formă bună și oferă multe posibilități de amenajare! Puteți așeza patul și dulapurile în orice mod doriți, atâta timp cât spațiul vă permite.

Propunerea noastră? Refugiul dvs. liniștit în viața de zi cu zi!

Vopsiți pereții unui dormitor mic pătrat într-un bej delicat într-o nuanță caldă. Această culoare iubește cadrele albe, ușile și patul în aceeași culoare. Sau puteți face o alegere mai neconvențională, adică un tapet foto într-o nuanță de bej cu un motiv alb foarte delicat. Aplicați-l pe unul dintre pereți. Mobila pentru un dormitor mic nu trebuie să fie un clișeu fără caracter – cu siguranță nu! Vă propunem, de exemplu, un pat modern cu un cadru metalic, mai decorativ. Este ușor în ceea ce privește expresia, lucru foarte important în spațiile mici!

mobila pentru un dormitor mic

Pentru a adăuga un pic de culoare, puteți alege mobilier cu o nuanță mai sofisticată – de exemplu, un dulap sau o comodă turcoaz (ar fi bine dacă ați reuși să găsiți fronturi lucioase). Dacă amenajați un dormitor mic – aceasta din urmă ar putea funcționa și drept noptieră!

Pereții din dormitor sunt un loc bun pentru postere și tablouri. Agățați-le într-un nor creat pe bază de cadre de diferite dimensiuni sau optați pentru motive florale minimaliste pe pânză. Obligatoriu în culori asortate cu cele utilizate în cameră – pentru a menține un climat armonios. În plus, un covor de iută și gata!

Cum să aranjați un dormitor mic în bloc într-un stil modern?

Un dormitor mic în bloc se poate dovedi a fi un mare regat al secretelor nocturne și al dimineților plăcute. Vă întrebați cum să îl aranjați astfel încât să devină locul preferat din apartamentul dvs.? Vă sugerăm.

Vopsiți pereții în alb. Cu toate acestea, nu se pune problema plictiselii - chiar și un dormitor îngust dintr-un bloc poate fi aranjat într-un mod neconvențional. Sugestia noastră? Un fototapet interesant! Vă propunem bujori încântători. Un fan al designului mai minimalist va fi probabil mulțumit de un model geometric care formează un fagure de miere. Pentru cei care caută întotdeauna cele mai moderne motive – invariabil filodendronul iese în evidență.

aranjati un dormitor mic in bloc

După cum vedeți, pereții din dormitor (inspirațiile de mai sus sunt numai o picătură în oceanul de posibilități!) pot fi decorați cu accente care le schimbă complet caracterul. Vă dorim să fie mereu în stilul dvs. – acest lucru conferă un sentiment neprețuit de confort. Nu sunteți convins că fototapetul se va potrivi în spațiul dvs.? Rămâneți fidel culorilor pământului și decorați unul dintre pereți cu un tablou în culori calme.

Mobila pentru un dormitor mic – indiferent ce fototapet veți alege, cel mai bine este să o păstrați în culori deschise – albul sau mesteacănul vor fi perfecte. Filodendronul nu arată bine cu negru – nu recomandăm alegerea unui dulap mare în această nuanță – ar putea împovăra spațiul. Cu toate acestea, cadrul patului va fi îndeajuns și va contrasta frumos cu verdele închis al frunzelor. În această amenajare a unui dormitor mic, se va potrivi și culoarea aurie – jucați-vă cu accesorii și accentuați spațiul cu pete de bogăție.

După care locuiți și dormiți cu plăcere!


 CUM SĂ SCHIMBAȚI UȘOR ȘI FRUMOS BAIA?

 DECORATII DE PERETE CU MOTIVE ANIMALE PENTRU COPII

UN MOD SIMPLU DE RENOVARE A UȘILOR VECHI - DIY

Citeşte deasemenea:
Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete
21.03.2024

Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete

Inima casei merită mai mult decât un design funcțional; tânjește după un strop de personalitate, un pic de creativitate și o porție generoasă de stil. Bucătăriile și sufrageriile, epicentrele creațiilor culinare și ale întâlnirilor sociale, ar trebui să reflecte nu doar funcționalitatea, ci și căldura și personalitatea celor care le locuiesc.

mai mult
Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024
23.02.2024

Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024

Dacă visezi ca baia ta să devină excepțională, ești în locul potrivit. Să ne scufundăm în lumea tendințelor în băile de lux, unde fiecare detaliu contează, și să transformăm spațiul tău într-o oază de stil și confort.

mai mult
Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații
15.12.2023

Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații

Oglinda joacă un rol cheie, nu doar ajutându-ne în ritualurile zilnice, dar fiind și un element decorativ important. În articolul de astăzi, vom dezvolta subiectul alegerii oglinzii pentru baie, examinând diferite tipuri de oglinzi, urmând sfaturi practice și inspirații și vom arunca o privire asupra tendințelor actuale.

mai mult
Design interior de Craciun - decorațiuni practice pentru sărbători
28.11.2023

Design interior de Craciun - decorațiuni practice pentru sărbători

Perioada de dinainte de Crăciun este cea mai frumoasă perioadă a anului. Serile întunecate sunt luminate de decorațiuni frumoase de Crăciun, inspirația și ideile pentru cadouri originale apar în magazine, iar noi căutăm pagini cu rețete pentru a le selecta pe cele mai bune si pentru a ne surprinde oaspeții. De asemenea, merită să ne gândim la decorațiuni... la cele tradiționale, precum și la cele mai puțin tipice, dar foarte originale.

mai mult