Cum se lipește un fototapet? Sfaturi și indicații practice

amenajăm sufrageria în stil provensal

Fototapetul este o soluție modernă și funcțională pentru un interior frumos. Cu fiecare sezon, devine din ce în ce mai popular, iar acest fenomen se datorează tehnicii revoluționare de aplicare, care nu necesită utilizarea adezivului de tapet. Desigur, din diverse motive, clienții încă mai optează pentru tapetul lipit prin metoda tradițională, folosind lipici aplicat pe perete. Cu se lipește corect tapetul foto pentru o atașare corectă pe perete? Ce material de tapet să aleg pentru interiorul meu?

Tipuri de tapet foto, disponibile pe piață

Există multe tipuri de materiale din care sunt fabricate tapetele foto. Cum să aleg cel mai bun material pentru interiorul meu? Să începem cu cel mai cunoscut, care a revoluționat efectiv piața tapetului - materialul autoadeziv.

Fototapet autoadeziv

Fototapetul autoadeziv nu necesită utilizarea de adeziv pentru tapet, ci poate fi lipit pe perete ca un autocolant. Lipirea unui tapet autoadeziv nu va lua mai mult de 60 de minute, deși va fi mai ușor să găsiți o persoană care să vă ajute. Vă recomandăm cu tărie acest material pentru încăperile cu condiții dificile, cum ar fi bucătăria sau baia. Temperaturile ridicate și umiditatea din acele locuri nu vor dăuna în niciun fel unui astfel de fototapet, de aceea poate fi folosit cu succes ca decor de perete în astfel de locuri. Ce trebuie reținut ca să vă bucurați de fototapet foto pentru o perioadă lungă de timp? Dacă alegeți un fototapet care se poate scoate, pregătiți peretele în avans. Ce înseamnă acest lucru? Nu puneți tapetul pe un perete proaspăt vopsit, așteptați 3-4 săptămâni.

Tipuri de tapet foto

În caz contrar, tapetul nu se va aplica bine și se poate desprinde împreună cu o parte din vopseaua nouă. Doriți ca tapetul să fie atașat bine? Alegeți un perete cu o textură netedă. În caz contrar, va fi nevoie de un adeziv de tapet. Tapetul detașabil poate fi lipit și scos oricând este necesar, deși se poate rula în timpul dezlipirii. Dacă în timpul instalării apar bule de aer, este suficient să le neteziți.

Fototapet vlies

Fototapetul din vinil pe vlies se caracterizează prin durabilitate și rezistență la deteriorări mecanice, umiditate și temperaturi ridicate, de aceea este recomandat pentru încăperile cu condiții mai dificile și oriunde poate fi supus la murdărie puternică, de ex. în camerele de copii. Datorită stratului de vinil, imprimeul rămâne proaspătă și nu se estompează, chiar și după o utilizare prelungită. Este ușor de curățat. Ștergeți doar cu o lavetă umezită cu apă și, în caz de murdărie intensă, cu puțin detergent. Acest tip de tapet necesită utilizarea de lipici pentru tapet vlies care se întinde pe perete, nu pe tapet.

cum se lipește un fototapet

Fototapet din latex

Fototapetul din latex este elegant datorită stratului din satin, ușor lucios. Un astfel de decor de perete se va prezenta bine în încăperile cu dimensiuni mici. Un astfel de fototapet va lumina interiorul și îi va conferi o senzație de spațiu mai mult. Datorită faptului că tapetele din latex sunt elegante, ele se vor potrivi cel mai bine în sufragerie zi și în dormitor. Pentru a vă bucura de decor mai mult timp, rețineți să nu-l lipiți în bucătărie sau baie. Acest tip de material absoarbe cu ușurință umiditatea. Aplicarea unui astfel de tapet necesită utilizarea unui adeziv pentru tapet din latex. Adezivul pentru diferite tipuri de tapet poate fi cumpărat în orice magazin de construcții. Costul mediu al aplicării fototapetului depinde de tipul de material pe care îl alegeți. La costul tapetului care necesită utilizarea unui adeziv, trebuie să adăugați costul adezivului pentru tapet.

cum se lipește un fototapet?

Tipuri de încăperi

După cum știți deja, există fototapet care nu este potrivit pentru anumite încăperi, dar există și fototapete versatile, care pot fi montate cu ușurință oriunde și fără restricții. În ce camere trebuie să instalez tapet tradițional, autoadeziv, din latex și vlies? Tapetul tradițional poate fi lipit în sufragerie, dormitor sau camera copilului, precum și la birou. Nu recomandăm montarea în bucătărie sau baie, deoarece se va rula cu ușurință și se va dezlipi sub influența căldurii și umidității predominante în aceste încăperi. Tapetul autoadeziv și vlies acoperit cu vinil poate fi lipit fără restricții, datorită straturilor de protecție. Dacă îl lipiți în baie, alegeți un loc unde nu va intra în contact direct cu apa curentă. Tapetul din latex este delicat, așa că nu vă recomandăm să-l aplicați în bucătărie, baie și camera copiilor. Se deformează ușor și nu este rezistent la umiditate.
Sperăm că veți găsi inspirație și că veți crea propriul design interior unic cu ajutorul fototapetelor noastre moderne.


AMENAJĂM SUFRAGERIA ÎN STIL PROVENSAL! INSPIRAȚII ȘI IDEI PENTRU INTERIOARE RUSTICE

CUM SĂ AMENAJEZI O CAMERĂ DE ZI CU O BUCĂTĂRIE?

CUM POATE FI ARANJAT UN DORMITOR MIC? VEDEȚI IDEILE NOASTRE!

Citeşte deasemenea:
Sufrageria în stil Boho - aranjamente și inspirații pentru o metamorfoză artistică a interiorului
13.08.2021

Stilul boho este extrem de divers, uneori surprinzător și intrigant. Vă vom sfătui cum să decorați un salon în stil boho, astfel încât să redați în el toată esența acestei estetici unice: creativitate, entuziasm și ușurința vieții.

mai mult
Fototapet pentru bucătărie - un mod original de a aranja interiorul într-un stil unic
15.07.2021

Fototapetul de perete  a decorat interioarele dintotdeauna. Acesta este aplicat în dormitoare, sufragerii și camere pentru copii.Dar cum rămâne cu bucătăria?Vă vom spune ce material și ce model să alegeți, astfel încât să îl puteți potrivi perfect la casa și nevoile dvs.

mai mult
Amenajăm sufrageria în stil provensal! Inspirații și idei pentru interioare rustice
20.05.2021

Visezi la un interior provincial, simplu și confortabil? Vrei ca casa ta să reflecte farmecul vieții rurale, precum și estetica și eleganța unei case franceze? Îți vom arăta cum să-ți amenajezi sufrageria, astfel încât să poți simți în ea stilul pitoresc provensal.

mai mult
Tocător de bucătărie din sticlă sau lemn? Aflați modalități de a curăța eficient și de a scăpa de mirosurile neplăcute de pe tocătoarele de bucătărie
20.04.2021

Tocător de bucătărie este element care nu poate lipsi pentru pregătirea meselor. Este greu de imaginat tăierea cărnii sau a pâinii fără un tocător de bucătărie. Ce tocător de bucătărie să alegeți?

mai mult