Amenajăm sufrageria în stil provensal! Inspirații și idei pentru interioare rustice

amenajăm sufrageria în stil provensal

Visezi la un interior provincial, simplu și confortabil? Vrei ca casa ta să reflecte farmecul vieții rurale, precum și estetica și eleganța unei case franceze? Îți vom arăta cum să-ți amenajezi sufrageria, astfel încât să poți simți în ea stilul pitoresc provensal.

Stilul provensal în decorul interior: simplitatea rafinată a țării franceze

Regiunea Provence, care este asociată mai ales cu apusuri de soare uimitoare deasupra câmpurilor largi de lavandă și cu parfumul unei game de ierburi uscate, a devenit inspirația perfectă pentru crearea unui stil care a devenit popular în întreaga lume.

Stilul provensal înseamnă design interior francez care se referă la climatele sudice însorite. Este o combinație de tradiții vechi de secole ale caselor de țară și frumusețea eternă a Coastei de Azur. Este călduros, confortabil, dar și plin de accente elegante, așa cum se potrivesc unei case franceze. Stilul provensal a încetat de mult să fie doar o parte a caselor de țară și a devenit o parte integrantă a apartamentelor de la oraș.

 
Stilul provensal în decorul interior
 
Trăsături distinctive ale stilului provensal în interioare
 

Trăsături distinctive ale stilului provensal în interioare

Interioarele inspirate de stilul sudului Franței sunt spații umplute cu prospețimea brizei marine, aromele compozițiilor de ierburi și lavandă. Sunt pline de lumină, care ajunge chiar și în cele mai mici colțuri ale încăperii.

Ce alte caracteristici definesc amenajarea spațiului într-un stil direct din mediul rural francez:

  • culori pastelate calde și delicate;
  • mobilier din lemn, elegant, deschis la culoare, adesea alb;
  • ornamente fabricate din porțelan și ceramică;
  • tipare florale;
  • materiale naturale (de ex., lemn, piatră, metal);
  • materiale textile moi (de ex. in, bumbac)
  • plante (flori proaspete, ierburi aromate)

Cum să amenajezi o sufragerie în stil provensal?

Stilul Provence pentru sufragerie se caracterizează prin spații deschise, soare și arome. Utilizarea unui ceainic vechi sau a unei vaze cu o compoziție de flori proaspete va conferi interiorului un farmec rural. Mobilierul vechi din sufragerie va fi locul ideal pentru figurine de porțelan, cutii metalice sau rame din lemn cu fotografii de familie.

Culorile din sufrageria în stil provensal

Culorile stau la baza amenajării unui living în stil rustic, francez. Datorită acestora, vom crea o atmosferă romantică, confortabilă și intimă în cameră. Stilul provensal înseamnă în primul rând culori deschise, pastelate. Astfel de nuanțe reflectă minunat razele soarelui care intră prin fereastră, mărind optic și iluminând astfel sufrageria.

Stilul provensal în decorul interior

Tiparele în stil Provence includ mai ales mov de lavandă și lila, precum și galben (nuanțe de ocru), albastru stins cremos și gri cenușiu apos. Culorile din această gamă pot fi amestecate subtil între ele sau pot crea contraste clare.

Dacă îți plac culorile acestui stil și dorești să le utilizezi pentru a crea o sufragerie în stil provensal, te încurajăm să vizitezi produsele din magazinul nostru inspirate din gama de culori franceză.

Mobilă de sufragerie în stil provensal

Mobila provensală fermecătoare și elegantă se caracterizează prin forme și proporții tradiționale. Păstrată în culori deschise, cu abraziuni și tăieturi naturale, mobila din lemn este punctul central în fiecare sufragerie. Acestea sunt elemente decorative utilizate de generații, așa că vom găsi adesea în decorul unei sufragerii provensale un bufet frumos și o masă veche în jurul căreia se desfășoară viața de familie. Astfel de mobilier elegant merită decorat cu accesorii din ceramică și porțelan sau cu unul dintre tocătoarele noastre de sticlă cu model de lavandă sau ierburi.

amenajăm sufrageria în stil provensal

Materiale naturale pentru o sufragerie provensală

Dintr-un living inspirat din stilul provensal nu pot lipsi materialele naturale. Cel mai important dintre acestea este lemnul, din care este realizată mobila rustică, solid și accesoriile elegante. Este important ca amenajarea sufrageriei să includă și elemente decorative din ceramică, piatră, fier forjat sau cărămidă.

Țesături delicate, flori și lumină - elementele nelipsite ale farmecului provensal

Stilul provensal se caracterizează prin subtilitate și ușurință, de aceea într-un living în stil provensal, țesăturile moi sunt o necesitate. Perdelele delicate care lasă să treacă cu ușurință aerul și lumina vor fi decorul perfect al ferestrei. Aici pot fi utilizate materiale precum tulul, satinul sau stamba. Pentru a completa aspectul, materialele folosite pot fi decorate cu imprimeuri florale discrete sau mărgele mici.

Alte țesături decorative potrivite sunt bumbacul, inul și lâna. Vor fi perfecte pentru perne și pături pentru a decora canapele din living. Când încercăm să creăm confortul provensal, nu putem uita că astfel de materiale trebuie să fie, de asemenea, decorate cu motive florale, volănașe, accesorii din dantelă, dungi sau carouri.

Stilul provensal în decorul interior

Florile proaspete și ierburile joacă, de asemenea, un rol important în decorul unei sufragerii în stil provensal. Dacă nu avem acces la ele, merită să investim în tablouri cu flori sau în autocolante moderne pentru uși cu motivul francez provensal.

Decorațiuni de perete pentru sufragerie în stil provensal

Estetica provinciei franceze rămâne o tendință populară chiar și astăzi, așa că nu ne surprinde faptul că piața articolelor decorative oferă o mulțime de ornamente frumoase care se potrivesc perfect într-o sufragerie în stil provensal.

Tapet cu motive de lavandă

Utilizarea tapetului în sufragerie este o modalitate rapidă și ușoară de a oferi spațiului o atmosferă franceză, idilică. Se vor potrivi perfecte tapetele cu motive vegetale, flori sau direct legate de regiunile provensale. În magazinul nostru merită să acordați atenție fototapetului Provence sau fototapetului Lavandă.

amenajăm sufrageria în stil provensal

Tablouri cu flori și ceasuri cu motiv de ierburi provensale

Designerii de interior recomandă utilizarea decorațiunilor de perete care prezintă imprimeuri florale în culori delicate. Tablourile cu motive florale vor accentua minunat peretele și vor aduce farmecul sudului Franței.

De asemenea, nu putem uita că ierburile aromate sunt un element inseparabil al decorului din sufrageria în stil provensal. Un accesoriu fantastic pentru amenajarea camerei va fi utilizarea unui ceas din sticlă cu un model de ierburi provensale sau a unui tablou acrilic cu frunze uscate.

Stilul provensal în agitația orașului

Decorarea sufrageriei în stil provensal este o soluție excelentă pentru persoanele care iubesc camerele însorite și liniștite. Merită să încercați să creați un astfel de stil și în apartamentele din orașele mari, deoarece favorizează liniștirea și relaxarea, de care avem parte atât de puțin în agitația străzilor orașului. În plus, motivele florale și vegetale în culori delicate vor conferi încăperii un caracter romantic și idilic.

Crearea unui interior provensal este o sarcină care necesită mult timp. Dar urmând regulile de bază, vei crea cu siguranță o casă extraordinară, confortabilă și comodă, care îți va aduce plăcere și îi va încânta pe musafirii tăi.


CUM SĂ AMENAJEZI O CAMERĂ DE ZI CU O BUCĂTĂRIE?

CUM POATE FI ARANJAT UN DORMITOR MIC? VEDEȚI IDEILE NOASTRE!

FOTOTABLOURI PENTRU DORMITOR ȘI SUFRAGERIE

Citeşte deasemenea:
Sufrageria în stil Boho - aranjamente și inspirații pentru o metamorfoză artistică a interiorului
13.08.2021

Stilul boho este extrem de divers, uneori surprinzător și intrigant. Vă vom sfătui cum să decorați un salon în stil boho, astfel încât să redați în el toată esența acestei estetici unice: creativitate, entuziasm și ușurința vieții.

mai mult
Fototapet pentru bucătărie - un mod original de a aranja interiorul într-un stil unic
15.07.2021

Fototapetul de perete  a decorat interioarele dintotdeauna. Acesta este aplicat în dormitoare, sufragerii și camere pentru copii.Dar cum rămâne cu bucătăria?Vă vom spune ce material și ce model să alegeți, astfel încât să îl puteți potrivi perfect la casa și nevoile dvs.

mai mult
Cum se lipește un fototapet? Sfaturi și indicații practice
18.06.2021

Fototapetul este o soluție modernă și funcțională pentru un interior frumos. Cu fiecare sezon, devine din ce în ce mai popular, iar acest fenomen se datorează tehnicii revoluționare de aplicare, care nu necesită utilizarea adezivului de tapet.

mai mult
Tocător de bucătărie din sticlă sau lemn? Aflați modalități de a curăța eficient și de a scăpa de mirosurile neplăcute de pe tocătoarele de bucătărie
20.04.2021

Tocător de bucătărie este element care nu poate lipsi pentru pregătirea meselor. Este greu de imaginat tăierea cărnii sau a pâinii fără un tocător de bucătărie. Ce tocător de bucătărie să alegeți?

mai mult