Tocător de bucătărie din sticlă sau lemn? Aflați modalități de a curăța eficient și de a scăpa de mirosurile neplăcute de pe tocătoarele de bucătărie

Tocătoarele de bucătărie

Tocător de bucătărie este element care nu poate lipsi pentru pregătirea meselor. Este greu de imaginat tăierea cărnii sau a pâinii fără un tocător de bucătărie. Ce tocător de bucătărie să alegeți? Această întrebare ridică multe îndoieli pe care sperăm să le risipim în această postare.

Ce plăci de tăiat: avantaje și dezavantaje - sticlă vs placă de tăiat din lemn

Tocător de bucătărie din sticlă Este realizat din sticlă călită cu o grosime de aprox. 4 mm. Sticla călită este unul dintre cele mai durabile materiale disponibile pe piață. După cum știți,în orice bucătărie sunt condiții nefavorabile, cum ar fi umiditatea și temperaturile ridicate. Tocătoare de bucătărie din sticlă sunt rezistente la umiditate și la temperaturi ridicatecu succes, pot fi folosite de asemenea ca suport pentru o oală fierbinte. Ele sunt ușor de păstrat curate, după fiecare tăiere a cărnii crude, este suficient să le spălați în mod tradițional cu puțin detergent. Tocătoarele de bucătărie din sticlă pot rezista la câțva ani de utilizare zilnică într-o stare neschimbată. Datorită varietății de motive, tocătoarele din sticlă călită se vor asorta cu orice decor din bucătărie. Puteți utiliza, de asemenea, aceaste tocătoare de bucătărie ca o protecție de perete împotriva grăsimii și murdăriei care apar în timpul pregătirii mâncării pe aragaz.

 
Tocătoarele de bucătărie
 
Tocătoarele de bucătărie
 
Tocătoarele de bucătărie
 

 
Tocătoarele de bucătărie din lemn sunt originale, ecologice și au fost folosite în fiecare bucătărie de multă vreme. Oare cu siguranță sunt în condinuu la fel de eficiente ca pe vremuri? Tocătoarele de bucătărie din lemn necesită impregnare pentru a putea fi utilizate mult timp neschimbate. De asemenea, este mai dificil să curățați suprafața lor numai cu apă curentă, de multe ori trebuie să depuneți efort pentru a îndepărta resturile de carne crudă sau legume care s-au lipit de tocător în timpul tăierii. Curățarea unui tocător de bucătărie din lemn poate fi, de asemenea, dificilă, mai ales atunci când are deja șanțulețe create prin tăiere. Lemnul nu este rezistent la temperaturi ridicate și umiditate, de accea este bine să uscați tocătorul imediat după fiecare spălare. Tocătoarele de bucătărie din lemn sunt adesea folosite ca tăvi decorative pentru gustări. În prezent, cele mai la modă tocătoare de bucătărie din lemn sunt cele naturale, cu inele, care sunt, de asemenea, și un decor frumos al unei bucătării scandinave.

Ce fel de ulei pentru tocătorul de bucătărie din lemn va funcționa ca un impregnant?

Un tocător de bucătărie din lemn trebuie impregnat, astfel încât să servească cât mai mult timp. Nu este necesară impregnarea după fiecare utilizare, dar este bine să impregnați un astfel de tocător de bucătărie cel puțin o dată pe lună. Ce ulei de impregnare să alegeți? Cel mai popular și ușor accesibil ulei pentru impregnarea tocătorului de bucătărie este ulei de rapiță. Este suficient să ungeți tocătorul de bucătărie cu 24 de ore înainte de al folosi din nou. După 24 de ore, tocătorul de bucătărie curățați-l cu lichid de spălat vase, activitatea o puteți repeta sau folosiți-o. Uneori, pentru impregnare este folosit uleiul de măsline, dar nu recomandăm utilizarea în acest scop a uleiului de cocos.

Tocătoarele de bucătărie

Cum puteți îndepărta mucegaiul de pe un tocător de bucătărie?

Tocătoarlor de bucătărie din lemn nu le place umezeala, acest lucru trebuie să-l țineți minte. Dar nu întotdeauna puteți preveni apariția mucegaiului de pe tocătorul de bucătărie. Cum puteți scăpa repede de mucegai? Puteți încerca să curățați tocătorul de bucătărie din lemn cu aer comprimat, apoi să-l frecați cu oțet. Dar, dacă petele persistă acolo și mucegaiul a pătruns prea adânc, categoric înlocuiți tocătorul de bucătărie cu unul nou. Mucegaiul este un focar de bacterii, deci nu trebuie să vă puneți propria sănătate în pericol.

Cum puteți elimina un miros neplăcut de pe un tocător de bucătărie?

Adesea, atunci când tăiem pește sau carne crudă, pe tocătorul de bucătărie rămâne un miros neplăcut. Cum puteți scăpa de el? Este suficent se folosiți suc de lămâie sau o soluție de bicarbonat de sodiu și apă în proporțiile potrivite și frecați tocătorul. Mirosul dispare, tocătorul de bucătărie va fi reîmprospătat. Dezavantajul acestei metode este însă decolorarea lemnului din cauza frecării. Tocătorul de bucătărie din lemn îl puteți curăța doar cu lichid de spălat vase, dar aceasta nu garantează ca scăpați de mirosul neplăcut.

Tocătoarele de bucătărie

Cum se depozitează tocătoarele de bucătărie?

Tocătoarele de bucătărie din lemn trebuie depozitate într-un loc uscat și sigur, ferit de umiditate și de temperatură ridicată. Tocătoarele de bucătărie din sticlă pot fi depozitate oriunde, sunt rezistente la deteriorări și umezeală, astfel încât să le puteți ține lângă aragaz, pe blat și chiar lângă chiuvetă. Tocătoare de bucătărie din lemn se deteriorizează mai ușor , de aceea trebuie să aveți grijă de durabilitatea lor, protejându-le corespunzător. Tocătoarele pentru pregătirea mâncării sunt unele dintre cele mai frecvent folosite accesorii de bucătărie în fiecare zi. Alegeți-l pe cel preferat și deveniți maestru în gătit în propria bucătărie!


CUM SĂ AMENAJEZI O CAMERĂ DE ZI CU O BUCĂTĂRIE?

DESIGN INTERIOR - TENDINȚE ÎN 2021

Citeşte deasemenea:
Fototapet pentru camera de zi - cum să alegeți motivul perfect și să creați un spațiu unic
23.04.2024

Fototapet pentru camera de zi - cum să alegeți motivul perfect și să creați un spațiu unic

Camera de zi evoluează ca o pânză pentru exprimarea personală, un loc de întâlnire unde se împărtășesc povești și se prețuiesc amintirile. Puterea tapetului în transformarea acestui spațiu nu poate fi subestimată. Acesta dă tonul, influențează starea de spirit și acționează ca o reflectare a stilului personal.

mai mult
Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete
21.03.2024

Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete

Inima casei merită mai mult decât un design funcțional; tânjește după un strop de personalitate, un pic de creativitate și o porție generoasă de stil. Bucătăriile și sufrageriile, epicentrele creațiilor culinare și ale întâlnirilor sociale, ar trebui să reflecte nu doar funcționalitatea, ci și căldura și personalitatea celor care le locuiesc.

mai mult
Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024
23.02.2024

Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024

Dacă visezi ca baia ta să devină excepțională, ești în locul potrivit. Să ne scufundăm în lumea tendințelor în băile de lux, unde fiecare detaliu contează, și să transformăm spațiul tău într-o oază de stil și confort.

mai mult
Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații
15.12.2023

Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații

Oglinda joacă un rol cheie, nu doar ajutându-ne în ritualurile zilnice, dar fiind și un element decorativ important. În articolul de astăzi, vom dezvolta subiectul alegerii oglinzii pentru baie, examinând diferite tipuri de oglinzi, urmând sfaturi practice și inspirații și vom arunca o privire asupra tendințelor actuale.

mai mult