Sufrageria în stil Boho - aranjamente și inspirații pentru o metamorfoză artistică a interiorului

sufrageria în stil boho

Popular printre artiști, designeri de modă și interioare, a apărut cu panache în apartamentele înconjurate de zgomotul orașului. Stilul boho, pentru că despre el vorbim, ne permite o expresie nelimitată în designul interior, ceea ce l-a făcut o tendință permanentă.

Stilul boho este extrem de divers, uneori surprinzător și intrigant. Este un amestec minunat de culori, texturi și modele care combină influențe și elemente din epoci și culturi diferite, de aceea suntem atât de bucuroși să introducem atmosfera sa unică și în casele noastre.

Vă vom sfătui cum să decorați un salon în stil boho, astfel încât să redați în el toată esența acestei estetici unice: creativitate, entuziasm și ușurința vieții.

Stilul boho în designul interior: un joc atractiv de culori și motive etnice

Natura eclectică a stilului boho înseamnă că nu există reguli scrise și fixe pentru aranjamentul spațiilor în acest stil. Cu toate acestea, există practici comune care reprezintă un punct de plecare excelent pentru aranjamentele interioare:

    • Spațiile inspirate de stilul boem sunt pline de lumină, care subliniază minunat culorile unice, texturile și designul etnic al încăperi
    • Boho permite un pic de nebunie. În acest stil nu există „prea mult”. Folosești decorațiuni care îți vor permite să creezi o atmosferă care îți place și în care te simți bine. Deci, nu ezitați și combinați accesorii unice aparent nepotrivite pe care le puteți găsi, de exemplu, la piețele de vechituri
    • La estetica boho se potrivesc foarte bine diferite tipuri de mobilier și accesorii. Sarcina principală este combinarea acestora cu abilitate, astfel încât să reflecte atmosfera dorită.
sufrageria în stil boho
amenajăm sufrageria în stil provensal
tablourile pe sticla

Cum să amenajezi un salon în stil boho?

Salonul reprezintă inima întregii case. Este un spațiu care reunește membrii gospodăriei și oferă odihnă după o zi grea de muncă. Boho se caracterizează prin decorațiuni inspirate din natură, de aceea plantele luxuriante, elementele din lemn și culorile calde vor deveni o parte inseparabilă a salonului. Prin urmare, care sunt cele mai bune idei pentru un decor interior al salonului în stil boho?

Culorile pereților în salonul în stil boho

Stilul boho a evoluat foarte mult de la primele inspirații din timpurile mediului artistic boem. Natura lui era atunci mai colorată și mai energică. În ziua de azi stilul boho permite combinații de culori în nuanțe mai modeste. Culorile pereților creează un fundal confortabil, datorită căruia accesoriile neobișnuite în nuanțe contrastante devin mai expresive.

tablourile din sticla

Livingul decorat în stil boho va fi dominat de culorile pământului, precum bej, nuanțe de maro, kaki sau nuanțe mai deschise de gri. Nu va lipsi nici albul care face o ușoară referire la stilul scandinav, dar culorile saturate și modelele elementelor decorative vor sublinia originalitatea designului interior. Menținerea peretelui în nuanțe stinse va crea o bază armonioasă pentru un cadru artistic.

Mobilă de sufragerie în stil boho

Mobilele din sufrageria în stil boho sunt elemente cu istorie. Nu trebuie neapărat să fie accesorii originale din epocile anterioare. Acestea pot fi noi, dar este important să arate de parcă ar fi avut o altă viață înainte de a veni la noi acasă. Să se prezinte de parcă ar fi sosit de undeva dintr-un bazar îndepărtat al Americii de Sud.

Ratanul, rafia și răchita sunt materiale clasice pentru fabricarea mobilierului în stil boho. Baza decorului sufrageriei va fi o canapea mare și confortabilă, cu tapițerie moale - adesea păstrată în culori pastelate. Minunatul mobilier din ratan va face ca spațiul să pară mai tropical. Mobilierul vintage, cum ar fi o comodă, un dulap sau o măsuță de cafea din lemn de culoare închisă, va contrasta perfect cu culorile stinse ale celorlalte accesorii.

sufrageria în stil boho
sufrageria în stil boho

Nu uitați de taburetele marocane din material sau de scaunele originale renovate din mansarda bunicii. Un număr mare de locuri moi de odihnă este esențial pentru a crea un mediu relaxant.

Materiale naturale, modele etnice și plante de interior - esența stilului boho

Pentru amenajarea sufrageriei în stil boho folosim o mulțime de materiale naturale. Acestea sunt mai ales textile cu modele etnice bogate și motive animale, cum ar fi perne, pături moi cu franjuri. Foarte populare sunt și tablourile canvas agățate asimetric, macrameurile agățate, covoarele persane sau accesoriile create personal.

Nu poți avea niciodată prea multe plante de apartament în casa ta boho. Sufrageria boho se bazează pe natură care acoperă aproape fiecare colț al spațiului. Dacă nu vă permiteți să aveți o mulțime de plante în casă, puteți decora minunat interiorul cu decorațiuni precum fototapete cu flori sau fototapete cu natură.

sufrageria în stil boho

Înainte de a începe să vă decorați sufrageria în stil boho, asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru a o decora artistic. Stilul Boho înseamnă straturi interminabile de obiecte mici care, cu toate că creează un haos vizual, arată pur și simplu frumos.

Sufrageria boho cu o înfățișare modernă

Doriți să încercați stilul boho modern? Nimic mai simplu! O sufragerie modernă în stil boho înseamnă în primul rând o combinație îndrăzneață de culori. Pot fi pereți de culoare mai închisă sau un amestec de accesorii expresive cu culori și texturi neobișnuite.

Atunci când proiectați un living modern boem, puteți amesteca elemente elegante cu accente boho-chic atractive care oferă o paletă suplimentară de nuanțe și individualitate. Combinați pereții în culori deschise cu accesorii vintage puternice sau puneți un obiect metalic lângă accesoriile din răchită. Designul sufrageriei noi depinde de numărul de idei pe care le aveți pentru astfel de combinații eclectice.


FOTOTAPET PENTRU BUCĂTĂRIE - UN MOD ORIGINAL DE A ARANJA INTERIORUL ÎNTR-UN STIL UNIC

CUM SE LIPEȘTE UN FOTOTAPET? SFATURI ȘI INDICAȚII PRACTICE

AMENAJĂM SUFRAGERIA ÎN STIL PROVENSAL! INSPIRAȚII ȘI IDEI PENTRU INTERIOARE RUSTICE

Citeşte deasemenea:
Fototapet pentru bucătărie - un mod original de a aranja interiorul într-un stil unic
15.07.2021

Fototapetul de perete  a decorat interioarele dintotdeauna. Acesta este aplicat în dormitoare, sufragerii și camere pentru copii.Dar cum rămâne cu bucătăria?Vă vom spune ce material și ce model să alegeți, astfel încât să îl puteți potrivi perfect la casa și nevoile dvs.

mai mult
Cum se lipește un fototapet? Sfaturi și indicații practice
18.06.2021

Fototapetul este o soluție modernă și funcțională pentru un interior frumos. Cu fiecare sezon, devine din ce în ce mai popular, iar acest fenomen se datorează tehnicii revoluționare de aplicare, care nu necesită utilizarea adezivului de tapet.

mai mult
Amenajăm sufrageria în stil provensal! Inspirații și idei pentru interioare rustice
20.05.2021

Visezi la un interior provincial, simplu și confortabil? Vrei ca casa ta să reflecte farmecul vieții rurale, precum și estetica și eleganța unei case franceze? Îți vom arăta cum să-ți amenajezi sufrageria, astfel încât să poți simți în ea stilul pitoresc provensal.

mai mult
Tocător de bucătărie din sticlă sau lemn? Aflați modalități de a curăța eficient și de a scăpa de mirosurile neplăcute de pe tocătoarele de bucătărie
20.04.2021

Tocător de bucătărie este element care nu poate lipsi pentru pregătirea meselor. Este greu de imaginat tăierea cărnii sau a pâinii fără un tocător de bucătărie. Ce tocător de bucătărie să alegeți?

mai mult