Cum să înrămați un tablou?

Cândva, tablourile erau asociate doar cu arta înaltă, dar acum sunt unul dintre cele mai utilizate elemente decorative care pot fi ușor adaptate la diferite aranjamente interioare. Ramele sunt, de asemenea, importante – un tablou pe pânză într-o ramă care se potrivește bine la interior, este un accesoriu modern și elegant care poate îmbunătăți întregul aranjament interior. Cum să înrămați un tablou astfel încât să aibă un aspect atrăgător și, mai presus de toate, de bun gust?

Înrămarea tabloului pe pânză – cum să potriviți bine rama?

Indiferent dacă alegeți imagini grafice simple sau reproduceri ale impresioniștilor, o ramă bine potrivită stă la baza prezentării tabloului. Ramele elegante pentru tablouri sunt o extensie a operei în sine, de aceea alegerea acestora nu ar trebui să fie întâmplătoare. Acest lucru nu înseamnă totuși că trebuie să fiți neapărat original. Înrămarea tablourilor pe pânză ar trebui să combine caracterul operei cu caracterul interiorului – rama nu este întotdeauna necesară, dar poate fi o completare perfectă.

Tocmai de aceea, pentru ca tabloul în ramă să arate interesant și să creeze un tot armonios, merită să alegeți rama potrivită. Potrivită, adică în concordanță cu... simțul nostru estetic și de stil care se potrivește cel mai bine interiorului.

Cum să înrămați personal un tablou?

Înrămarea acasă a unui tablou nu este nimic complicat. Merită să fiți atenți – nu vă sprijiniți pe pânza tabloului atunci când îl așezați în ramă, nu trageți rama peste tablou. Pentru ca rama să se potrivească perfect – este evident că trebuie să acordați atenție dimensiunilor sale, precum și dimensiunilor tabloului. Nu uitați că rama poate avea dimensiuni interne și externe. Tocmai dimensiunile interne trebuie să corespundă dimensiunilor tabloului.

Cum să înrămați un tablou într-un stil modern?

De obicei, rama este accesoriul care înconjoară pânza și marchează limitele tabloului. Cu toate acestea, arta merge înainte, ieșind dincolo de... rama sa, și ne surprinde cu tendințe noi. În prezent, există multe modalități de a înrăma eficient un tablou pe pânză. Una dintre acestea este achiziționarea unei rame mai mari decât opera de artă, creând astfel două perspective ale tabloului și o compoziție multidimensională. O astfel de soluție este perfectă pentru operele moderne, cu linii puternice, expresive și avangardiste.

Desigur, există și câteva reguli de care merită să țineți cont. În cazul tablourilor canvas merită să acordați atenție modului în care sunt finisate – dacă pictura ajunge chiar la marginea cadrului sau mai are o margine. Dacă tabloul are o margine nepictată, este nevoie de o ramă care să acopere marginile și astfel să se potrivească perfect la dimensiunile tabloului. Cu toate acestea, dacă pictura acoperă întreaga pânză, inclusiv marginile – puteți experimenta cu dimensiunea ramei.

Înrămarea unui tablou poate fi asemănată cu schimbarea sensului acestuia. De aceea, în cazul operelor de artă moderne, care lasă mult spațiu pentru interpretare, puteți să încercați diferite variante și să agățați rama, de exemplu, strâmb, pe diagonală, iar în mijloc un tablou mai mic decât aceasta.

Cum să înrămați un tablou acrilic?

Tablourile pe pânză pictate cu vopsele acrilice se caracterizează de obicei printr-un aspect ușor și delicat. Pentru tablourile delicate, caracterizate prin culori pastelate și un caracter impresionist, merită să alegeți o ramă la fel de subtilă care să nu copleșească lucrarea. În cazul unor accente mai puternice în tablou, rama ar trebui să rămână, de asemenea, delicat, pentru a nu crea impresia de prea multă greutate.

Înrămarea tablourilor acrilice nu este o necesitate atâta timp cât acestea sunt finisate corespunzător. Cu toate acestea, prin ramă, puteți face lucrarea mai atractivă sau puteți să îi conferiți un aspect mai estetic. În ceea ce privește culorile ramelor pentru tablouri – nuanța acestora ar trebui să se potrivească cu nuanțele tabloului. Nu trebuie să fie culoarea dominantă – este suficient un punct mic de plecare pentru a crea un întreg coerent și elegant.

Rama în sine poate fi un ornament, dar nu ar trebui să fie niciodată mai atractivă decât tabloul. Cum să înrămați un tablou, astfel încât să arate bine? Dacă este dificilă potrivirea stilului ramei și al tabloului, alegeți simplitatea – o ramă clasică și simplă se va potrivi la orice tablou și va arăta întotdeauna bine.


DECORATII DE PERETE CU MOTIVE ANIMALE PENTRU COPII

ARANJAȚII MODERNE DE CULOARE GRI

 

Citeşte deasemenea:
11.02.2021

Fototablouri pentru dormitor și sufragerie - verificați aranjamentele noastre moderne și originale și inspirați-vă schimbarea!

Tablourile foto sunt unele dintre cele mai populare decorațiuni interioare. Sunt originale, iar datorită imprimării de înaltă calitate, devin un decor frumos al dormitorului sau al sufrageriei.

mai mult
08.01.2021

Design interior - tendințe în 2021

Ceea ce va fi la modă în domeniul decorațiunilor în anul următor a fost foarte influențat de faptul că am fost închiși acasă aproape tot anul 2020. Soluțiile rezervate care au dominat până acum au căpătat o uzură morală pronunțată. Designul de interior în 2021 va fi cel mai probabil mai îndrăzneț și va încânta privirile prin diversitatea sa.

mai mult
08.12.2020

Cum să amenajezi o cameră de zi cu o bucătărie?

Atunci când ne aranjăm spațiile interioare, căutăm în primul rând o combinație de funcționalitate și estetică. O soluție din ce în ce mai populară în apartamentele care merg în pas cu vremurile este camera de zi cu bucătărie - acest tip de design combină cele două caracteristici cerute. 

mai mult
18.11.2020

Cum poate fi aranjat un dormitor mic? Vedeți ideile noastre!

Vă mutați într-un apartament în care visele mari vor fi închise într-un spațiu îngust? Nu vă stresați! Vă vom sugera cum să amenajați un dormitor mic într-un stil neconvențional. Vă vom sfătui ce merită să alegeți și ce să nu faceți. Va fi scurt și succint – nu veți adormi citind!

mai mult