PANOURI DE BUCĂTĂRIE ACRILICE SAU DIN STICLĂ?

span style="font-weight: 400;">

alegerea tipului de panouri de bucătărie – din acril sau din sticlă? Care dintre ele au o durabilitate mai mare, rezistență la murdărie și praf, precum și la sursele de căldură. Am colectat pentru dvs. o serie de informații utile care vă vor permite să alegeți cele mai bune panouri de bucătărie, indiferent dacă sunt din acril sau de sticlă.

Panourile de perete sunt un element de decor foarte important în bucătărie. Pe lângă protejarea pereților împotriva murdăriei grase și a prafului, acestea completează întreaga compoziție interioară. Fiecare dintre dvs. are un gust și opinii diferite, unii caută culori intense și expresive pentru a învigora albul sau negrul, alții preferă modele delicate, florale. În oferta noastră veți găsi o gamă largă de modele și culori, atât pe panourile din acril, cât și pe cele din sticlă.

Rezistența panoului la căldură

Alegerea panourilor de bucătărie din acril sau de sticlă este determinat de amplasarea acestora. Acrilul nu este potrivit pentru plasarea în apropierea surselor de căldură (în special pe peretele din spatele unei plite cu gaz sau cu inducție). Acrilul este un material care se fisurează și se sfărâmă atunci când este expus la căldură. În acest caz, un panou de sticlă va fi mult mai bun, deoarece este rezistent la fisurare sub influența căldurii. Nu uitați că un astfel de panou trebuie să fie fabricat din sticlă securizată. Vă încurajăm să consultați angajații noștri înainte de a efectua o achiziție.

Luați în calcul bugetul pe care doriți să îl cheltuiți pe panourile de bucătărie

Alegerea panourilor de bucătărie depinde, de asemenea, de posibilitățile dvs. financiare – panourile din sticlă securizată sunt asociate cu un cost mai mare datorită calității de fabricație și a durabilității mai mari a materialului. Dacă nu aveți un buget mare, puteți alege fără teamă plăci acrilice, după consultarea prealabilă a unuia dintre specialiștii noștri cu privire la amplasarea panourilor.

Curățarea și întreținerea panourilor

O altă diferență importantă este modul în care panourile de perete sunt curățate și întreținute – sticla trebuie curățată mai des, deoarece are tendința de a se murdări, în special cu amprentele grase. Dacă placa de sticlă este plasată în spatele plitei, pe ea se vor depune urme de ulei și de sosuri. Panoul acrilic este mai puțin predispus la murdărie și praf. Deși este adesea suficient să ștergeți panoul cu o cârpă umedă (sau apă cu săpun), acest lucru trebuie făcut de mai multe ori pe săptămână. Utilizarea apei cu săpun poate provoca apariția de urme inestetice.

Selectați materialul de fabricație ținând cont de rezistența acestuia la deteriorare

Următorul lucru care merită luat în considerare la cumpărarea panourilor de bucătărie este durabilitatea acestora. Panourile pe sticlă trebuie să fie fabricate numai din sticlă securizată, ceea ce va asigura o durată mai lungă de viață a materialului. Panourile obișnuite din sticlă crapă repede și se deteriorează sub influența căldurii și a factorilor mecanici, cum ar fi lovirea cu o oală sau cu o tigaie. Acrilul este extrem de susceptibil la zgârieturi, de aceea panoul acrilic nu trebuie așezat lângă o plită sau o chiuvetă.

Atunci când decorați bucătăria, trebuie să luați în considerare care opțiune va fi mai avantajoasă pentru dvs. – panourile din sticlă au o greutate mai mare decât panourile acrilice, ceea ce implică utilizarea unor adezivi mai puternici și, adesea, utilizarea unei greutăți suplimentare. Acrilul este un material extrem de ușor și nu ar trebui să cauzeze probleme în timpul montării.

Sperăm că veți folosi informațiile colectate de noi și veți alege cel mai bun panou pentru dvs. În caz de îndoieli, vă rugăm să contactați specialiștii noștri.


 CUM SĂ SCHIMBAȚI UȘOR ȘI FRUMOS BAIA?

FOTOTAPETE 3D - SCHIMBĂ INTERIORUL CAMEREI CU AJUTORUL UNEI IMAGINI

 

 

Citeşte deasemenea:
Fototapet pentru camera de zi - cum să alegeți motivul perfect și să creați un spațiu unic
23.04.2024

Fototapet pentru camera de zi - cum să alegeți motivul perfect și să creați un spațiu unic

Camera de zi evoluează ca o pânză pentru exprimarea personală, un loc de întâlnire unde se împărtășesc povești și se prețuiesc amintirile. Puterea tapetului în transformarea acestui spațiu nu poate fi subestimată. Acesta dă tonul, influențează starea de spirit și acționează ca o reflectare a stilului personal.

mai mult
Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete
21.03.2024

Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete

Inima casei merită mai mult decât un design funcțional; tânjește după un strop de personalitate, un pic de creativitate și o porție generoasă de stil. Bucătăriile și sufrageriile, epicentrele creațiilor culinare și ale întâlnirilor sociale, ar trebui să reflecte nu doar funcționalitatea, ci și căldura și personalitatea celor care le locuiesc.

mai mult
Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024
23.02.2024

Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024

Dacă visezi ca baia ta să devină excepțională, ești în locul potrivit. Să ne scufundăm în lumea tendințelor în băile de lux, unde fiecare detaliu contează, și să transformăm spațiul tău într-o oază de stil și confort.

mai mult
Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații
15.12.2023

Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații

Oglinda joacă un rol cheie, nu doar ajutându-ne în ritualurile zilnice, dar fiind și un element decorativ important. În articolul de astăzi, vom dezvolta subiectul alegerii oglinzii pentru baie, examinând diferite tipuri de oglinzi, urmând sfaturi practice și inspirații și vom arunca o privire asupra tendințelor actuale.

mai mult