Dormitor rustic – idei care te vor inspira să-ți reîmprospătezi camera!

Dormitor rustic

Vrei să introduci idei rustice în dormitorul tău? Am selectat special pentru tine cele mai importante caracteristici ale decorului rustic. Aceste idei vor face ca interiorul să fie cald și confortabil în același timp - așa cum se cuvine unui stil rustic.

Ce este stilul rustic?

Stilul rustic este o tendință care există de ceva timp și face senzație în lumea designului. Stilul rustic se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale precum lemnul, piatra și metalul. Este vizibil și în utilizarea textilelor naturale precum iuta, inul sau lâna. Paleta de culori este adesea pământoasă, cu nuanțe de maro și verde.

Stilul rustic contrastează cu sterilitatea designului moderncare se caracterizează prin utilizarea oțelului inoxidabil, granitului și marmurei. Acest stil este popular în case, deoarece reflectă sentimentul vieții în aer liber și trăirea în mod natural.

Există multe tipuri diferite de stil rustic, fiecare cu propriile caracteristici unice. Ele au fost, de asemenea, încorporate în alte stiluri de design, iar termenul „rustic” în sine este folosit și pentru a descrie articole precum mobilier, îmbrăcăminte și bijuterii.

Dormitor rustic

Stilul rustic care se găsește cel mai des în case este denumit stilul „shabby chic”. În primul rând, stilul shabby chic foloseste pânză, in și lână ca materiale de bază. Aceste materiale au adesea culori naturale, cum ar fi maro și gri. Folosirea acestor culori naturale conferă acestei estetici un aspect mai rustic, spre deosebire de multe alte stiluri care folosesc culori calde sau deschise precum roșul, verdele și galbenul. În general, proiectele shabby chic sunt realizate astfel încât să pară a fi stil vintage. De obicei, acestea includ, de asemenea, articole precum feroneria metalică, cărămidă expusă, piatră și podele din lemn.

Stilul shabby chic a devenit deosebit de răspândit în ultimul deceniu. Este adesea folosit în decorarea casei, deoarece permite proprietarilor de case să aibă un design rustic la un buget mai mic. Acest stil oferă, de asemenea, o nouă interpretare a decorului tradițional, fără depășirea cadrelor stabilite.

Mobilier rustic pentru dormitor

Decorarea unui dormitor rustic este o sarcină dificilă. Camera trebuie amenajată astfel încât să integreze decorul general și atmosfera casei. Mobilierul rustic este o alegere populară pentru decorarea dormitorului. Acestea oferă o atmosferă caldă și prietenoasă în cameră.

Primul pas este alegerea unei teme rustice pentru dormitor. Puteți alege unul romantic sau vintage. Dacă nu sunteți sigur ce stil să alegeți, puteți oricând să alegeți ambele și să creați pentru fiecare diferite secțiuni în cameră. Odată ce te-ai hotărât asupra temei, este timpul să începi să-ți decorezi dormitorul rustic.

Dormitor rustic

Este important să alegi mobilier care se potrivește cu tema pe care ai ales-o. Dacă preferi un aspect vintage, asigură-te că toate piesele de mobilier, inclusiv cadrul patului și tăblia, sunt din lemn. Dacă, pe de altă parte, designul romantic te atrage mai mult, asigură-te că mobilierul pentru dormitor este realizat din materiale naturale precum lemnul, piatra sau metalul.

Cel mai adesea pentru un dormitor rustic, este ales mobilierul din specii de lemn precum aspen, cedru, hickory și pin (comode, dulapuri, noptiere, pat). Vor transforma orice dormitor într-un sanctuar de vis, plin de frumusețe și durabilitate.

Cum să adaugi căldură dormitorului tău rustic?

Amestecarea textilelor într-o cameră este o modalitate excelentă de a adăuga căldură și textură. Poate fi la fel de simplu ca adăugarea câtorva cuverturi de pat sau perne sau poate fi la fel de complicat ca și instalarea draperiilor de la podea până la tavan.

Lenjeria de pat, cuverturile și păturile sunt cele mai importante textile din orice dormitor. Sunt primul lucru pe care îl vezi când intri într-o cameră, așa că alege-le cu grijă. Lenjeria de pat trebuie să fie de înaltă calitate, astfel încât să fie cald iarna și să nu fie prea grea în zilele mai calde. Fibrele organice sunt, de asemenea, importante, deoarece sunt mai moi și mai calde decât textilele sintetice.

Dormitor rustic

Cheia unui aranjament rustic unic este aranjarea multor materiale naturale și placută la atingere pe pat. Astfel de straturi măresc atractivitatea vizuală și ajută la crearea unui spațiu confortabil, perfect pentru odihnă după o zi grea.

Iluminarea corectă va fi, de asemenea, de mare importanță într-un dormitor rustic. Va oferi o atmosferă romantică și primitoare. Poți lua în vedere lămpile din ratan țesut pe noptiere care vor spori caracterul rustic al spațiului.

Un accesoriu excelent sunt covoarele țesute din materiale naturale precum iuta, care vor oferi moliciune sub picioare, când te ridici din pat. De asemenea, poți să îți permiți la un pic de nebunie și să cumperi covoare pufoase din lână.

Alte elemente decorative vor adăuga, de asemenea, o atmosferă mai caldă în dormitor. Gândește-te la lumânări parfumate, picturi cu motive florale și macrama pe pereți. Tablouri în dormitor vor sublinia perfect întreaga amenajare!

Dormitor rustic

Decorarea unui dormitor rustic cu flori colorate

Decorarea unui dormitor rustic cu flori colorate este o idee grozavă. Puteți folosi, ca mici accente, plante în ghivece de lut pentru a crea o atmosferă liniștitoare și pentru a adăuga puțină culoare încăperii.

Există multe tipuri diferite de flori pe care le puoți folosi pentru a-ți decora dormitorul rustic. Pot fi, de ex., orhidee sau violete africane care arată grozav pe mobilierul din lemn. De asemenea, merită să încercați să folosiți palmieri și ferigi pentru a face interiorul puțin mai tropical. Alege plante ușor de îngrijit, până la urmă trebuie să te relaxezi în dormitor, și să nu te gândești la faptul că mai trebuie să ai grijă de vegetația din acesta!

Citeşte deasemenea:
Design interior de Craciun - decorațiuni practice pentru sărbători
13.12.2022

Design interior de Craciun - decorațiuni practice pentru sărbători

Perioada de dinainte de Crăciun este cea mai frumoasă perioadă a anului. Serile întunecate sunt luminate de decorațiuni frumoase de Crăciun, inspirația și ideile pentru cadouri originale apar în magazine, iar noi căutăm pagini cu rețete pentru a le selecta pe cele mai bune si pentru a ne surprinde oaspeții. De asemenea, merită să ne gândim la decorațiuni... la cele tradiționale, precum și la cele mai puțin tipice, dar foarte originale.

mai mult
Cum să vă decorați casa în stilul unei jungle urbane? Jungla urbană fără secrete
04.04.2022

Cum să vă decorați casa în stilul unei jungle urbane? Jungla urbană fără secrete

Urban jungle este un stil care încorporează adesea un aspect natural și organic, cu accente colorate și o atmosferă răcoroasă. Jungla urbană se caracterizează printr-o abundență de verdeață, dar nu numai sub formă de plante, ci și folosind elemente decorative.

mai mult
Home office - 5 moduri de amenajare a biroului de acasă
15.03.2022

Home office - 5 moduri de amenajare a biroului de acasă

În cazul unui birou de acasă, putem da încăperii un caracter mult mai personal. Merită să ne asigurăm că în mediul nostru există lucruri care ne aduc bucurie și ne inspiră.

mai mult
Magia culorilor - regulile de alegere a culorilor pentru interioare
20.12.2021

Magia culorilor - regulile de alegere a culorilor pentru interioare

Decorul casei poate fi o adevărată provocare. Dintre numărul de lucruri pe care trebuie să le planificăm în timpul renovării, există unul căruia trebuie acordat cel mai mult timp. Alegerea unei palete de culori pentru încăpere îi ține treji toată noaptea pe unii dintre Dvs. Cu toate acestea, există câteva moduri simple de a alege o schemă de culori pentru spațiul dvs.

mai mult