Cum să vă decorați casa în stilul unei jungle urbane? Jungla urbană fără secrete

Cum să vă decorați casa în stilul unei jungle urbane

Există aici iubitori de călătorii îndepărtate, care ar dori să-și transfere amintirile din vacanțe tropicale în casele lor? Într-un interior inspirat de plante exotice și motive animale, vă veți simți ca în jungla amazoniană îndepărtată sau în Africa plină de soare.

Stilul urban jungle - caracteristici interioare

Tendințele în designul interior sunt în continuă schimbare, dar există idei atemporale care nu ies niciodată din modă. O astfel de idee este utilizarea de elemente naturale, cum ar fi lemnul, piatra sau plantele pentru a crea un mediu primitor. Aceste elemente însuflețesc orice spațiu și ne fac să ne simțim ca acasă.

Acesta este stilul urban jungle. Este un stil care încorporează adesea un aspect natural și organic, cu accente colorate și o atmosferă răcoroasă. Jungla urbană se caracterizează printr-o abundență de verdeață, dar nu numai sub formă de plante, ci și folosind elemente decorative, cum ar fi tapetul cu motive florale sau afișele cu plante exotice.

Interiorul în stilul urban jungle va fi plin cu culori ale pământului, lemnului și teracotei. Se consideră că pereții ar trebui să fie albi pentru a forma un fundal excelent pentru ornamentele verzi și lemnul natural. Cu toate acestea, merită să ne gândim la culori mai atractive ale pereților și plafoanelor și să alegem, de exemplu, o culoare verde închis.

Cum să vă decorați casa în stilul unei jungle urbane

Plantele în ghivece în încăperile urban jungle

Cel mai important element de decor în stilul urban jungle sunt plantele. Și în cantități mari! De aceea, poți să-ți faci de cap. Jucați-vă după bunul plac cu cantitatea, tipurile și culorile plantelor. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine!

Cu toate acestea, nu uitați să vă pregătiți în mod corespunzător înainte de a le cumpăra. Verificați ce tip de sol și cât de multă lumină solară au nevoie și cât de des trebuie să fie udate. Găsiți plante care se vor potrivi nivelului dumneavoastră de experiență.

Plantele de interior sunt cel mai adesea folosite pentru interioare concepute în stilul urban jungle:

• Smochinul liră
• Bananier
• Alocasia
• Monstera deliciosa

• Pasărea paradisului
• Areca
• Plante agățătoare, de ex., Epipremnum aureum sau filodendronul

De asemenea, merită să includeți în aranjament plante suculente tradiționale și cactuși. În plus, puteți fi, de asemenea, tentați să utilizați răsaduri ale așa-numitelor plante de aer.

Cum să vă decorați casa în stilul unei jungle urbane

Articole și accesorii în spiritul urban jungle

Într-un spațiu în stilul urban jungle cel mai bine se vor potrivi mobilele și decorațiunile fabricate din materiale naturale, cum ar fi răchita, lemnul, bambusul sau teracota. Aceste materiale nu numai că completează stilul junglei urbane, dar vor fi mult mai durabile decât articolele din plastic.

Pe lângă dulap, comodă și masă, din interioarele în stilul urban jungle nu pot să lipsească bibliotecile. Ele sunt foarte importante pentru aspectul camerei, deoarece, pe lângă cărți, ele sunt ideale pentru expunerea plantelor în ghivece. Le puteți amplasa în locuri diferite și la înălțimi diferite. Le puteți așeza deasupra televizorului, patului sau canapelei. Deasupra ferestrei puteți atârna rafturi de tavan, astfel încât să puteți expune frumos plantele agățătoare. Dacă preferați ceva mai vizibil, merită să vă gândiți să cumpărați un suport de lemn asemănător cu o scară și să plasați pe el, de exemplu, cactuși sau alte plante în ghivece.

Camera va dobândi un pic de subtilitate datorită canapelelor și fotoliilori de pluș, decorate cu pături și perne din lână și covoare shaggy. Atmosfera exotică va fi subliniată prin aplicarea pe pereți de macrameuri, goblenuri sau afișe cu modele florale. De asemenea, foarte la modă a devenit utilizarea lamelelor, care, la fel ca trunchiurile de copaci, se vor prezenta cu mândrie pe perete. Merită, de asemenea, să combinați frumos tapetul de culoare verde tropical cu lamperia.

Cum să vă decorați casa în stilul unei jungle urbane

Cum să vă decorați casa în stilul unei jungle urbane

Decorațiuni de perete cu motive inspirate din natură

Pentru o casă în stilul unei jungle urbane, vor fi perfecte imprimeuri cu frunze și flori, tablouri cu peisaje și alte elemente decorative care sunt axate pe motivul naturii. Cea mai mare atenție ar trebui acordată tapetelor cu motive de junglă sau cu modele tropicale. Proiectele interioare în stilul urban jungle se bazează în principal pe creativitatea noastră, de aceea puteți să vă pregătiți decorațiunile de perete pe cont propriu. Ramele și frunzele din plantele de apartament sunt suficiente pentru a face imprimeurile frumoase pentru legare.

Cu câteva accesorii bine alese și plante nenumărate, este foarte ușor să oferiți interiorului atmosfera unei "jungle". Nimic nu stă în calea utilizării junglei urbane în fiecare cameră dintr-o casă sau dintr-un apartament. Dați frâu liber imaginației și creați această atmosferă extraordinară în cele patru colțuri din casa dvs.

Citeşte deasemenea:
Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete
21.03.2024

Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete

Inima casei merită mai mult decât un design funcțional; tânjește după un strop de personalitate, un pic de creativitate și o porție generoasă de stil. Bucătăriile și sufrageriile, epicentrele creațiilor culinare și ale întâlnirilor sociale, ar trebui să reflecte nu doar funcționalitatea, ci și căldura și personalitatea celor care le locuiesc.

mai mult
Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024
23.02.2024

Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024

Dacă visezi ca baia ta să devină excepțională, ești în locul potrivit. Să ne scufundăm în lumea tendințelor în băile de lux, unde fiecare detaliu contează, și să transformăm spațiul tău într-o oază de stil și confort.

mai mult
Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații
15.12.2023

Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații

Oglinda joacă un rol cheie, nu doar ajutându-ne în ritualurile zilnice, dar fiind și un element decorativ important. În articolul de astăzi, vom dezvolta subiectul alegerii oglinzii pentru baie, examinând diferite tipuri de oglinzi, urmând sfaturi practice și inspirații și vom arunca o privire asupra tendințelor actuale.

mai mult
Design interior de Craciun - decorațiuni practice pentru sărbători
28.11.2023

Design interior de Craciun - decorațiuni practice pentru sărbători

Perioada de dinainte de Crăciun este cea mai frumoasă perioadă a anului. Serile întunecate sunt luminate de decorațiuni frumoase de Crăciun, inspirația și ideile pentru cadouri originale apar în magazine, iar noi căutăm pagini cu rețete pentru a le selecta pe cele mai bune si pentru a ne surprinde oaspeții. De asemenea, merită să ne gândim la decorațiuni... la cele tradiționale, precum și la cele mai puțin tipice, dar foarte originale.

mai mult