Cum să amenajezi o cameră de zi în stil scandinav - idei de aranjamente

aranjatii moderne

Spațiu inspirat de Scandinavia ar trebui să fie funcțional, caracterizat prin armonie și prospețime. Interioarele proiectate în stil scandinav sunt caracterizate de austeritate, dar datorită accesoriilor bine gândite, încăperile devin mai estetice și mai confortabile. Sfătuim cum trebuie amenajat un living în spiritul caselor nordice.

Stilul scandinav - simplitate și naturalețe

Stilul scandinav reprezintă în primul rând soluții bine gândite pentru o viață simplă. Se bazează pe naturalețe și metode care vor ajuta la îngrijirea mediului. Designul nordic este elegant, modern și practic. Este perfect pentru a lumina orice spațiu, indiferent de dimensiunea acestuia.

Trăsăturile caracteristice de bază ale stilului scandinav sunt și: culorile neutre ale pereților, mobilierul din lemn evidențiat de țesături naturale și vegetația luxuriantă.

Camera de zi modernă în stil scandinav - cum să o aranjați?

Camera de zi ideală proiectată în stil scandinav va oferi multă lumină naturală, strălucitoare​? Într-un astfel de loc, cel mai bine este să fie limitat numărul de draperii și mobilierul să fie aranjate astfel încât interiorul să fie mai aerisit. Amenajările scandinave ale camerei de zi includ și accesorii confortabile, mobilier modern și accesorii de designer cu detalii ușor industriale.

Cum să amenajezi o cameră de zi în stil scandinav
Cum să amenajezi o cameră de zi în stil scandinav

Culorile camerei de zi în stil scandinav

Casele în stil nordic folosesc paleta de culori naturale. Astfel de spații luminoase și austere sunt curate și simple, dar texturile vor face camera mai climatică și mai confortabilă. Paleta de culori delicată folosită în camera de zi scandinavă va reflecta perfect lumina care trece prin fereastră, mărind astfel optic interiorul.

Culorile pereților din camera de zi în stil scandinav ar trebui să se bazeze pe nuanțele de alb, gri sau verde și albastru.. Astfel de culori vor fi o bază excelentă pentru decorațiuni cu tonuri mai puternice.

Cum să amenajezi o cameră de zi în stil scandinav

Foarte des în camerele de zi scandinave apar pe perați imagini de fundal cu un model delicat, geometric. Utilizarea unui astfel de decor va permite crearea rapidă a unei atmosfere neobișnuite în interior și destrămarea aspectului ascetic.

Mobilierul funcțional și accesoriile minimaliste pentru p cameră de zi în stil scandinav

Camera de zi în stil nordic este ordonat, deschis și primitor. Echipamentul pentru camera de zi păstrat în această estetică va fi caracterizat prin caracter practic și simplitateiar acest lucru face ca achiziția sa să fie prietenoasă pentru buget.

Stilul scandinav înseamnă culori luminoase, așa că cel mai adesea într-o cameră de zi proiectată în acest concept, putem găsi mobilier din soiuri de lemn deschis la culoare, mai calde, precum fag, frasin sau pin.. Cu toate acestea, este important să nu vă fie frică să folosiți și alte nuanțe a mobilierului. Accentele în culori mai închise, precum negru sau maro, vor sublinia minunat spațiul și vor adăuga o notă de caracter.

Cum să amenajezi o cameră de zi în stil scandinav

 Punctul focal al camerei de zi scandinave va fi canapeaua albă sau gri cu cuvertură moale și măsuța de cafea, adesea selectate în culori contrastante. Această combinație va oferi spațiului o atmosferă exclusivistă și sofisticată.
Corpurile de iluminat minimaliste în culori închise (lămpi suspendate și candelabre), precum și elemente simple de perete, de ex. tablouri pe pânză cu peisaj sau grafică alb-negru.

Materiale naturale și vegetație luxuriantă pentru o cameră de zi scandinavă

Există multe modalități de a crea o atmosferă scandinavă în camera de zi folosind accesorii originale, naturale. Principalul lucru este să fie cât mai confortabil și comod posibil.

Pentru început, trabuie luate în vedere păturile groase de lână cu o textură contrastantă interesantă, covoare din iută sau piele de oaie și perne pufoase. Datorită unor astfel de accesorii de decorare, acest stil minimalist va fi cald și primitor.

Cum să amenajezi o cameră de zi în stil scandinav

Ferestrele ar trebui să ofere cât mai multă lumină în camera de zi, așa că ar trebui să agățați perdele aerisite, din bumbac. Ar fi ideal, dacă aceste țesături vor fi în nuanțe pastelate cu elemente geometrice delicate.

Un element foarte important al spațiilor scandinave este și vegetația luxuriantă. Datorită vegetației sale luxuriante, ea este cea care sparge aspectul ascetic al interiorului.

Filosofia Hygge în interior

Camera de zi scandinavă, deși pare simplă datorită cantității mici de mobilier și accesorii, arată întotdeauna prietenos și confortabil. Cheia pentru a crea o încăpere atât de atractivă este, fără îndoială, utilizarea unui amestec de texturi, a unei palete de culori discrete și amenajarea spațiului în conformitate cu conceptul de hygge - adică filozofia daneză a fericirii. Această atitudine unică față de lume, convingându-ne de legitimitatea limitării obiectelor, este o bază excelentă pentru crearea unui interior unic.

Citeşte deasemenea:
Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete
21.03.2024

Tablouri pentru bucătărie și sufragerie - inspirații apetisante pentru decorațiunile de perete

Inima casei merită mai mult decât un design funcțional; tânjește după un strop de personalitate, un pic de creativitate și o porție generoasă de stil. Bucătăriile și sufrageriile, epicentrele creațiilor culinare și ale întâlnirilor sociale, ar trebui să reflecte nu doar funcționalitatea, ci și căldura și personalitatea celor care le locuiesc.

mai mult
Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024
23.02.2024

Cum să amenajezi o baie la modă? Sfaturi și tendințe pentru anul 2024

Dacă visezi ca baia ta să devină excepțională, ești în locul potrivit. Să ne scufundăm în lumea tendințelor în băile de lux, unde fiecare detaliu contează, și să transformăm spațiul tău într-o oază de stil și confort.

mai mult
Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații
15.12.2023

Cum alegi oglinda pentru baie? Sfaturi practice și inspirații

Oglinda joacă un rol cheie, nu doar ajutându-ne în ritualurile zilnice, dar fiind și un element decorativ important. În articolul de astăzi, vom dezvolta subiectul alegerii oglinzii pentru baie, examinând diferite tipuri de oglinzi, urmând sfaturi practice și inspirații și vom arunca o privire asupra tendințelor actuale.

mai mult
Design interior de Craciun - decorațiuni practice pentru sărbători
28.11.2023

Design interior de Craciun - decorațiuni practice pentru sărbători

Perioada de dinainte de Crăciun este cea mai frumoasă perioadă a anului. Serile întunecate sunt luminate de decorațiuni frumoase de Crăciun, inspirația și ideile pentru cadouri originale apar în magazine, iar noi căutăm pagini cu rețete pentru a le selecta pe cele mai bune si pentru a ne surprinde oaspeții. De asemenea, merită să ne gândim la decorațiuni... la cele tradiționale, precum și la cele mai puțin tipice, dar foarte originale.

mai mult